AYDIN ŞUBEMİZ SGK ÖNÜNDEN SESLENDİ: KAPIKULU DEĞİL KAMU EMEKÇİSİYİZ! ULÛFE DEĞİL TOPLU SÖZLEŞME İSTİYORUZ!

437

Aydın Şubemiz, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünde düzenlediği basın açıklamasında, Kamu Emekçilerine reva görülen %2,5 sadaka zammını protesto ederek gerçek bir toplu sözleşme istedi.

Şube Başkanımız Musa Ekici tarafından okunan açıklama aşağıdadır:

BASINA VE KAMUOYUNA

Değerli Basın Emekçileri Sevgili Mücadele Arkadaşlarım;

Bugün ve yarın Türkiye genelinde işyerlerimiz önünde yapacağımız bordro yakma eylemleri ile taleplerimizi bir kez daha ifade ederken insanca bir yaşam, güvenceli iş ve güvenli bir gelecek mücadelemizde kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyacağız.

Değerli Basın Emekçileri Sevgili Mücadele Arkadaşlarım;

Geçtiğimiz yıl siyasi iktidarla Memur Sen arasında mutabakatla sonuçlanan Toplu Sözleşme Sürecine yönelik tepkilerimizi daha önce ortaya koyduk eylemler yaptık Toplu Sözleşmenin yok hükmünde olduğunu milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklilerin beklentilerini karşılamadığını ifade ettik. 2022 yılı için %5 zamma imza atanların kamu emekçilerini temsil etmediğini, daha önce mutabakata varılan toplu sözleşmelerde göz önüne alındığında toplu sözleşmelerin yoksullaşmamızın bir aracına dönüştüğünden, gerçek bir toplu sözleşme ve grev hakkımızla ilgili yasal düzenleme yapılmasını talep ettik.

Değerli Basın Emekçileri Sevgili Mücadele Arkadaşlarım;

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar, hayat pahalılığı ve işsizlik giderek kronik bir hal alırken siyasi iktidarın meselelere yaklaşımı geleceğe dair kaygılarımızı daha da arttırıyor. TÜİK emekçilerin sahada yaptığı çalışmaların manipüle edilerek açıklanan enflasyon oranlarına artık kimse inanmıyor.  Buna rağmen Aralık ayı TÜFE oranının Memur Sen tarafından 2022 için imzalanan %5+%7 zam oranının üzerinde %14 olarak açıklanması artık sözün bittiği yerdir. 2021 yılında %3+%3 zam aldığımızda düşünüldüğünde Memur Sen yöneticileri bu basiretsizlikleri karşısında derhal istifa etmeli kamu emekçileri de malum sendikadan bir an önce istifa etmelidir.

Değerli Basın Emekçileri Sevgili Mücadele Arkadaşlarım;

Enflasyon farkının siyasi iktidar ve yandaş medya tarafından kamuoyuna zam olarak sunulmasına bu yılda devam edildi. 2021 yılı için açıklanan %36.08 enflasyonun bile gerçeği yansıtmadığı koşullarda kamu emekçilerine toplu sözleşme sonucu verilen zam yılın ilk altı ayı için %5’dir. Aralık ayı enflasyon oranının açıklandığı 3 Ocak günü ekranların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan adeta ulufe dağıtmış kamu emekçilerine de %2,5 oranında ilave zam yapılacağını açıklamıştır. Yandaş sendikası Memur Sen’i bile yok sayan siyasi iktidar fiilen mevcut toplu sözleşme sisteminin bittiğini de tescil etmiş oldu.

Değerli Basın Emekçileri Sevgili Mücadele Arkadaşlarım;

Yeni yılla birlikte başta akaryakıt, doğal gaz ve elektriğe yapılan fahiş zamlar iğneden ipliğe her şeye gelecek yeni zamların işaret fişeği oldu. Asgari ücret tutarı kadar çalışanlara getirilen vergi istisnasının daha fazlası yapılan zamlar sonucu artan KDV ve ÖTV yoluyla geri alındı. Yüksek enflasyon için köpük, müsilaj ve şişkinlik gibi benzetmelerle ciddiyetsiz yaklaşımını devam eden iktidar Yeni Ekonomik Model adı altında sermayeye kaynak aktarmaya devam ediyor. Pandemi ile birlikte birçok ülkede tartışılmaya başlanan kimi ülkelerde ise kısmen uygulama imkânı bulan servet vergisi ile sermaye sahiplerinden ilave vergiler alınırken bizde ise Dövize endeksli mevduat uygulaması ile emekçilerden toplanan vergiler servet sahiplerine aktarılıyor.

Değerli Basın Emekçileri Sevgili Mücadele Arkadaşlarım;

Biz insanca yaşayabileceğimiz bir maaş, adil bir vergi sistemi, kadrolu istihdam ve ek gösterge sisteminde adalet istiyoruz.

Biz taleplerimizin gerçek bir toplu sözleşme ve grev hakkımız ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmasıyla kazanıma dönüşeceğine inanıyoruz.

Biz kamuda liyakat istiyoruz, liyakatzsızlığın aracı haline gelen mülakat sınavlarının kaldırılmasını istiyoruz.

Biz Memur Sen Genel Başkanı’nın ocak ayı zamları için “ateşi bir miktar alır, fakat közü söndürmeye yetmez” sözüne karşın bugün burada bordrolarımızı yakarak cevap veriyoruz!

Biz devlet güdümlü sendikaya hayır diyoruz.

Taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir anlayışı ile mücadele kararlılığında olacağız. İnsanca bir yaşamı direne direne kazanacağız.