BU VAHŞETİ DERHAL DURDURMALI!

201

AKP HÜKUMETİ ŞOV YAPMAK YERİNE GERÇEK ADIM ATMALIDIR!
Ortadoğu’da kanlı oyun devam ediyor, bombalar bu kez Gazze halkının üzerine yağıyor. ABD’yi de arkasına alan İsrail, Filistin’deki işgalini sürdürüyor, acı ve gözyaşı ile geçen bir kanlı tarih hız kesmeden tekerrür ediyor.
ABD emperyalizmi, Ortadoğu’yu sermayenin ve ABD’nin bölgesel/stratejik çıkarları üzerinden yeniden dizayn etmeye devam etmektedir. Bölgedeki müdahale alanını Libya’dan Irak’a, Suriye’den Filistin’e tüm coğrafyayı saracak bir denklemde genişletmektedir. ABD emperyalizminin güdümündeki AKP hükümetinin öncülüğünde Türkiye bölgeye açılan bir geçiş kapısı olarak kullanılırken, İsrail de bölgede emperyalizmin ileri karakolluğunu yapmaya devam etmektedir.
Bugün İsrail saldırganlığı, Ortadoğu’da yaratılmaya çalışılan yeni sömürü düzeniyle birlikte vahşetini daha da arttırarak daha önce Lübnan’da ve yıllardır Filistin halkı üzerinde işgallerle kurmaya çalıştığı hegemonyasını güçlendirmeye çalışıyor. İnsanlığın bugüne kadar yarattığı tüm değerler yine ayaklar altına alınıyor, 21. yüzyılda emperyalizmin yeni av sahasına dönen Ortadoğu kadın, yaşlı ve çocuk dinlemeden her geçen gün artan katliamlara sahne oluyor. Bu kanlı sahneleri ve yaşanan insanlık dramını başta BM olmak üzere dünyanın egemen güçleri bilindik bir duyarsızlıkla izlemeye devam ediyor. Biliyoruz ki, bu vahşet karşısında dünyanın seyirci ve sessiz kalmasının nedeni Ortadoğu’da süregelen bu paylaşım savaşından pay kapma kaygısıdır. Ortadoğu halkları ise her defasında bu stratejik çıkarların kurbanı olmaya devam etmektedir. İsrail’i korumak için Kürecik’e kurulan radar üssü şu anda bile verileri İsrail’e iletmeye devam etmektedir.
Öte yandan her defasında İslamcı retoriğini de öne çıkararak bölgede yeni bir güç olduğuna dair boş söylemleri ağzından düşürmeyen AKP hükümeti, Suriye’nin iç savaşa sürüklenmesi sürecinde yaşadığı ABD’nin iki dudağı dışında hareket edemeyeceğinin ortaya çıkardığı krizi Gazze üzerinden aşmaya çalışmaktadır. AKP hükümeti Gazze halkının yaşam hakkının elinden alındığı İsrail saldırganlığını ülkede ve bölgede tahrip olan imajını tazelemek adına bir fırsat olarak görmektedir. Başbakan kürsülerde İsrail’e yüksek perdeden ‘uyarı’larda bulunurken, askeri ve ekonomik ilişkilerini sürdürmeye devam etmektedir.
Başbakan, hala üzerinde Suriye halkının kanlı gömleği ile Ortadoğu’da gezinirken, gizli kapılar arkasındaki dostu İsrail’e karşı Filistinlileri sözde savunuyor, Filistinlilerin meşru savunma haklarını, direniş haklarını kullandıklarını ifade ediyor. Adeta dalga geçer gibi Suriye’de bugüne kadar ABD’nin kanlı katliamlarına alet olduğunu, Suriye halkının meşru savunma hakkını yok saydığını bir çırpıda unutuyor, pişkinlikle sahte kabadayılığa soyunuyor. Bir padişah havası ile çıktığı kürsülerden İsrail’e yeniden ‘one minute’ mesajları veriyor. Fakat artık başta Türkiye olmak üzere tüm dünya kamuoyu bu bilindik şovu gülerek izliyor. Başbakana hatırlatıyoruz: Gerçeklerin üzerini şov yaparak kapatamazsın. Hem ABD’nin taşeronu olup, hem de Filistinlilerin yanında olduğun yalanına kimseyi inandıramazsın.
Bugüne kadar Ortadoğu’da savaşı derinleştirmekten başka bir rolü olmayan AKP hükümeti, bugün İsrail’in Gazze üzerine yağdırdığı bombalardan sorumludur. Bölge halklarının kendi geleceğini belirleme imkân ve haklarının ellerinden alındığı bu süreçte en az emperyalist ABD, işbirlikçisi İsrail kadar taşeronluk görevi ile kendi de kana bulaşmıştır.
Dün Afganistan’a, Irak’a ve Libya’ya, bugün Suriye ve Gazze’ye karşı, halkların yaşam özgürlüğüne ve kendi geleceklerini belirleme haklarına karşı herhangi bir dış müdahaleyi asla kabul etmiyoruz. İsrail bu vahşeti derhal durdurmalı, ABD kanlı ellerini artık bölgeden çekmelidir!
Bizler, Filistin’in özgürleşmesi için on yıllardır mücadele geleneğinden gelenler, Ortadoğu’da savaş mağdurlarının, mazlumların, savaş kurbanı çocukların, kadınların sesi olarak AKP hükümetine sesleniyoruz. Boş laf söyleyerek tribünlere oynamaktan vazgeçin. Eğer gerçekten masum Filistinlilerin yanında iseniz, insanlığın onuru adına bu kanlı savaşın parçası olmayı bırakın, İsrail ile ikili anlaşmalara, ABD emperyalizminin taşeronluğuna son verin.

MERKEZ YÖNETİM KURULU