HATAY SGK İL MÜDÜRÜ HAKKINDA, TALEBİMİZ ÜZERİNE VALİLİKÇE SORUŞTURMA AÇILDI…

234

Sendikamız tarafından, Hatay SGK İl Müdürü’nce ‘motivasyon eğitimi/kişisel eğitim’ adı altında mesai saatleri dışında saat 17:00-20:00 arasında personelin katılımını zorunlu tutan uygulamalarından vazgeçilmesi defalarca istenilmiş olup, Hatay SGK İl Müdürü uygulamalarını sürdürmeye devam etmektedir.
Hukuki dayanağı olmadan sürdürülmeye çalışılan zorunlu eğitimlere katılmama yönünde başvuruda bulunan Sendikamız İşyeri Temsilcisi ve üyelerimize yönelik ise SGK İL Müdürü tarafından baskı ve yıldırma uygulamaları hayata geçirilmeye çalışılmaktadır.
Bu durum, Sendikamız tarafından Hatay Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne iletilmiş ve haksız ve hukuksuz olan uygulamanın kaldırılması talep edilmiş olmasına rağmen SGK İl Müdürlüğü tarafından uygulamalarında ısrar edilmiştir.

Genel Merkezimiz tarafından durum Hatay Valiliğine iletilmiş; mevcut yasalara aykırı şekilde yapılan eğitimlerin kaldırılması ve yasalara aykırı hareket eden SGK İl Müdürü hakkında soruşturma başlatılarak işlem yapılması talep edilmiştir.
Hatay Valiliği İl İdare Kurulu tarafından talebimiz doğrultusunda SGK İl Müdürü ve diğer sorumlular hakkında inceleme ve araştırma yamak üzere Vali Yardımcısı görevlendirmiştir.

Sendikamızın Hatay Valiliğine Yazdığı Yazı İçin Tıklayınız…
Hatay Valiliğinin Yazısı İçin Tıklayınız…