YİKOB DAİRE BAŞKANI SAYIN TURAN YILMAZ İLE GÖRÜŞTÜK…

259

YİKOB Daire Başkanı Sayın Turan Yılmaz ile Görüştük

Genel Başkanımız Özer Avanaş, Genel Sekreterimiz Sedat Suna, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Güven ve Merkez Kadın Sekreterimiz Nigar Dinçer’den oluşan Heyetimiz, YİKOB – Yatırım İzleme ve Koordinasyon Daire Başkanı Sayın Turan Yılmaz ile görüşme gerçekleştirmiştir.

6 Mayıs 2024 Pazartesi günü yapılan görüşmede;

  • Kayseri ve Antalya gibi ulaşım yardımı alamayan illerde çalışan personellere servis hizmeti veya toplu ulaşım kartının sağlanması talebimizle ilgili; olanaklar ölçüsünde çalışma yapılabileceği,
  • Kazanılmış hak olan Sosyal Denge Tazminatının yeniden verilmesi talebimizle ilgili olarak; İçişleri Bakanlığı’na dosya sunulduğu,
  • Çalışma usul ve esaslarına dair çıkarılması düşünülen yönetmeliğin İl Müdürlüklerinde görev, yetki ve sorumluluk konularında yaşanan sorunları çözecek çerçevede olması gerektiği Sendikamızca iletilmiştir.

  • Giyim yardımının yapılması talebimizle ilgili; giyim yardımı yönetmeliği nedeniyle yardımın yapılamadığı belirtilmiştir. Heyetimiz ise bu konunun YİKOB olarak çözülmesi gerektiğini iletmiştir.

Ayrıca, arazide çalışan personele verilen tazminatta iyileştirme yapıldığı ve YİKOB’lara yazılı olarak iletildiği bildirilmiştir.

Görüşmenin sonunda YİKOB çalışanlarının taleplerini içeren dosyamız Sayın Turan Yılmaz’a teslim edilmiştir.