27.10.2023 – İHRAÇ EDİLEN 7. DÖNEM GENEL BAŞKANIMIZ ADINA AÇTIĞIMIZ MANEVİ TAZMİNAT DAVASINDA, BAKANLIĞIN TAZMİNAT ÖDEMESİNE KARAR VERDİLDİ!

669

İhraç edilen 7. Dönem Genel Başkanımız Fikret Aslan adına açtığımız manevi tazminat davasında Bakanlığın tazminat ödemesine karar verildi…

7. Dönem Genel Başkanımız Fikret Aslan, 22 Kasım 2016 tarihli 677 sayılı KHK ile görev yaptığı teşkilata yeniden kabul edilmemek ve bir daha kamu hizmetlerinde istihdam edilmemek üzere kamu görevinden çıkarılmış, Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’na yaptığı başvurunun kabulü üzerine 01.07.2022 tarihinde göreve başlatılmıştır.

Kamu görevinden ihraç işlemi ile toplum nezdindeki saygınlığı zedelenen Fikret Aslan adına Sendikamızca açılan manevi tazminat davası sonucunda Ankara 10. İdare Mahkemesi tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 50.000,00 TL manevi tazminat ödenmesine karar verilmiştir.

Kamu görevinden ihraç olan ve 6 yıl gibi uzun bir süre adalet arayışında bulunan birisi açısından takdir edilen miktar son derece düşük olmakla beraber, Mahkeme tarafından kamu görevinden çıkarma işleminin kişiler üzerinde yarattığı elem ve acının tespitine karar verilmesi önemlidir.

İhraç edilen tüm üyelerimiz görevlerine dönene kadar ve haklarını alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz!

Karar Örneği İçin TIKLAYINIZ…