ADALET BAKAN YARDIMCISI SAYIN HASAN YILMAZ İLE YAPILAN GÖRÜŞMENİN BİLGİ NOTU

295

Genel Başkanımız Bahadır Berdicioğlu, Genel Sekreterimiz Aziz özkan ve Genel Mali Sekreterimiz İsmet Temel’den oluşan heyetimiz, Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Hasan Yılmaz ile makamında görüşme gerçekleştirmiştir.
16 Aralık 2020 çarşamba günü yapılan görüşmede; adliye binalarında salgının önüne geçilmesi için ivedilikle süreli işlemlere ilişkin sürelerin durdurulması ve duruşmaların ertelenmesi gerektiği belirtilmiştir.
Görüşmede;Cumhurbaşkanlığı’nın 2020/8, 2020/11 ve sayılı genelgeleri ve 2/6/2020 tarih ve 19531 sayılı Cumhurbaşkanlığı talimatı ile uygulanması istenilen dönüşümlü çalışma, uzaktan çalışma, ebeveyn izinleri, engelli, kronik hastalığı olanlar ile 60 yaş üzeri personele ilişkin idari izinli sayılması düzenlemelerine birçok il adliyelerinde uyulmadığı ve mesai saati (10. 00-16. 00) uygulamalarının adliyelerde hayata geçirilmediği belirtilmiştir.
Ayrıca;- Yargı Emekçilerinin maruz kaldığı mobbing uygulamalarına son verilerek çalışma koşullarının düzeltilmesi ve ekonomik, özlük ve sosyal haklara ilişkin düzenlemelerin bir an önce yapılması,
– OHAL Komisyonunun ret kararlarına bakan mahkemelerin sayısının arttırılması ve yargılama süreçlerinin uzatılmaması gerektiği belirtilerek, haklarında takipsizlik ve beraat kararı verilen ve ihraç edilen tüm üyelerimiz ile açıkta olan üyelerimizin bir an önce göreve başlatılması,
– 1 Haziran 2020 tarihinde yayınlanan Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürlerinin isteği bağlı nakil kararnamesine istinaden, nakil talep eden müdürlerin ayrılış işlemlerinin bir an önce gerçekleştirilmesi ve yeni yapılan yazı işleri müdürlüğü sınav sonuçlarının açıklanarak, bu yıl bitmeden atamalarının yapılması talep edilmiştir.
Görüşmenin sonunda Yargı Emekçilerinin taleplerini içeren dosyamız Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Hasan Yılmaz’a sunulmuştur.
Sunulan dosya için