BİLİM İLE KURULACAK BİR TOPLUMSAL DÜZEN İSTİYORUZ!

248



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava raporunda, ülke genelinde yağışların yaşanacağı bilgisinin paylaşılmasının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı 81 ilde bugün camilerde kılınacak Cuma namazından sonra kuraklığa karşı yağmur duası yapılacağını duyurdu. . .
Yaklaşık olarak 500 yıllık geçmişe ve birikime sahip olan, aynı zamanda Sendikamızın örgütlenme alanında yer alan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve meteoroloji emekçilerinin bilimsel veriler ışığında yaptıkları çalışmaların görmezden gelinerek ve meteorolojik tahminler de ortada durur iken, yaşanan kuraklığa çözümü tüm yurtta yağmur duasına çıkma şeklinde aranmasını kabul etmiyoruz.
Ayrıca meteorolojik ürün ve hizmetleri bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında, uluslararası standartlarda, güvenilir bir biçimde sunmaya çalışan ve geniş kesimlerin güvenini kazanan meteoroloji emekçilerinin çalışmaları görmezden gelinemez.
Büro Emekçileri Sendikası olarak meteoroloji emekçilerinin bilimsel verilere dayalı yaptığı çalışmalara güveniyor ve yanlarında olduğumuzu bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz.