SÜRGÜNLERİ PROTESTO ETTİĞİ İÇİN GÖZALTINA ALINAN YÖNETİCİ VE ÜYELERİMİZ DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!

228



Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de tehdit eden Covid-19 pandemisi ile mücadele ettiğimiz bu günlerde de ne yazık ki hukuksuzluk ve keyfilik tüm hızıyla devam ediyor.
Başta sağlık alanı olmak üzere kamuda her bir emekçinin katkısına ihtiyaç duyulan bu süreçte konfederasyonumuza bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçisi Sendikaları (SES) ve Birleşik Taşımacılık çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri tam da Ramazan Bayramı arifesinde sürgün cezaları ile karşı karşıya bırakılmıştır.
Bugün Şubeler Platformumuz tarafından AçSH İl Müdürlüğü çalışanı üç SES üyesinin sürgün kararlarının geri alınması talebiyle Batman Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde yapılmak istenen basın açıklamasına müdahale edilmiştir.
Anayasal hakkını kullanarak basın açıklaması yapmak isteyen arkadaşlarımıza yapılan saldırı sonucunda Konfederasyonumuz Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy Tekdemir,
SES MYK üyesi Selma Atabey, E
ĞİTİM SEN Genel Sekreteri Velat Kaya, BES Genel Sekreteri Aziz özkan, SES Batman Şube Eş Başkanı Deniz Topkan, Şube Sekreteri Erdal Doğan,
Denetleme Kurulu üyesi Salih Bayat, üye Yunus
İzmir gözaltına alınmıştır.
Bir kez daha altını çiziyoruz. Bir sendikanın, konfederasyonun temel görevi üyeleri başta olmak üzere tüm kamu emekçilerinin haklarını korumak ve geliştirmektir.
Bu görev sendika –konfederasyon olmanın temel gere
ğidir.
Dolayısıyla KESK’in ve ba
ğlı sendikalarının sürgün gibi ilkel ve çağşı bir cezalandırmaya sessiz kalması elbette ki beklenemez.

Sendikal faaliyetler anayasa ve yasalarla, anayasamızın 90. Maddesi ile iç hukukun üzerinde olduğu kabul edilen başta Uluslararası çalışma örgütü (ILO) sözleşmeleri olmak üzere uluslar üstü anlaşma ve sözleşmelerle güvence altına alınmıştır. Dolayısıyla ortada sayısız mahkeme ve AİHM kararı olmasına karşın ısrarla en temel sendikal hak ve özgürlükleri yok sayanlar, anayasal hakları olan basın açıklaması hakkını kullanmak isteyenleri gözaltına alanlar
“sendikal faaliyeti engelleme” ve “görevi kötüye kullanma suçu” işlemektedir. Sadece bu konuda talimat verenlerin değil, hukuksuz talimatı yerine getirenlerin de cezai sorumluluğu vardır.
KESK olarak kendini anayasanın, yasaların üzerinde görenleri uyarıyor,
gözaltına alınan arkada
şlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.
Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış olan sendikal faaliyetlerimizi engellemek isteyenlere karşı gerekli hukuksal girişimlerde bulunacağımızın altını kalın çizgilerle çiziyor, sendikal faaliyetlerimizi hedef alan her türlü baskıya karşı mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz.
KESK Yürütme Kurulu