SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ NE KADAR GÜVENLİK SAĞLIYOR’ KONULU PANELİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

227

Sendikamız tarafından alternatif Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında, 17 Mayıs 2018 tarihinde ASMMMO toplantı salonunda ‘Sosyal Güvenlik Sistemi Ne Kadar Güvenlik Sağlıyor?” konulu panel düzenlenmiştir.
Moderatörlüğünü Genel Başkanımız Serpil AKPINAR’ın yaptığı panelimize, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Osman öZTüRK, çalışma ve Toplum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Dr. Murat öZVERİ ve Emekli SGK Müfettişi Av. M. Tansel GüVEN panelist olarak yer almışlardır.
Dr. Osman öZTüRK, Genel Sağlık Sigortaları Uygulamaları ile Sağlığın nasıl paralı hale dönüştürüldüğü ve halkın sağlığa erişimde hangi güçlüklerle karşılaştığı, sağlıkta dönüşüm projesinin parçası olan şehir hastanelerinin halka ve bütçeye getirdiği yük ile birlikte dönüşümün sağlığın piyasalaştırılması adına önemli bir adım haline gelmesi konularında;

Av. M. Tansel GüVEN, Emeklilikte 5510 sayılı Yasa ile beraber emekliliğin gittikçe zorlaştığı, emeklilik yaşanının yükseltilmesi ile emeklilik aylığı bağlanma oranlarının gittikçe düşürülmesi ve zorunlu Bireysel Emeklilik Sigortasının asıl amacının finansal yapılara fon sağlama ve hazinenin uzun dönemde borçlanması için kaynak oluşturması ile kamusal emeklilik sisteminin tasfiye edilmesine dönük bir plan olduğu hakkında;
Dr. Murat öZVERİ ise Sosyal Güvenliğin tarihsel gelişimi, sosyal güvenlik sisteminin emekçiler açısından vazgeçilmez bir hak olduğu ve dünyadaki diğer ülkelerdeki sosyal güvenlik uygulamaları ile Türkiye’deki uygulamaların karşılaştırılması ve Türkiye’deki sosyal güvenliğin tavsiye süreci hakkında sunum gerçekleştirmişlerdir.
Panelimiz, soru ve cevap bölümünün ardından sonlandırılmıştır.
(Not: Panelimizin video çekimlerini web sitemizin ‘Etkinlikler-Faaliyetler’ bölümünden izleyebilirsiniz. )



375px; /