GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR!

229

Bilindiği üzere, Adalet Bakanlığı tarafından, 28. 12. 2015 tarihinde açıklanan “memurluktan müdürlüğe geçiş” sınavları ile yargıç ve savcılık sınav sonuçları, hem yargı camiasında hem de kamuoyunda yine ‘Adalet Bakanlığı’nda Adaletsizlik mi?’ tartışmalarını başlatmıştı.
İlk kez mülakat sistemi getirilen adliye yazı işleri müdürlüğü yazılı sınavından 70 puan almak gerekirken, baraj 60 puana çekilmiştir. Sınavlarda kamera kaydı yapılmamış, mülakat sınavında sorulan sorular ise tam bir skandal olmuştur.


209px;
İzmir Adliyesi’nde görev yapan ve müdürlük sınavına giren 200 kişiyi cemaatçi ve solcu olarak fişledikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemesine sevk edilen 7 memurdan 3’ünün tutuklanması birçok soruyu da akla getirmektedir. Yargı emekçileri gelişmeleri ibretle izlemekte, yaşadıkları haksızlığın, adaletsizliğin telafisini beklemektedir.
Konu ile ilgili 1. 3. 2016 Salı günü Genel Merkezimizde düzenlediğimiz basın toplantısı ile, Sendikamızın görüş ve talepleri kamuoyuyla paylaşılmıştır.
Genel Sekreterimiz Davut Balıkçı’nın okuduğu açıklama için