ÜYEMİZE MUHBİRLİK DAYATMASI’

204


191px; Isparta Valiliği’nde görev yapmakta iken 06. 10. 2015 tarihinde gözaltına alınarak Isparta’dan Ankara’ya getirilen üyemiz Elif Aydın, 4 gün gözaltında tutulduktan sonra çıkarıldığı mahkemede serbest bırakılmıştır.
4 gün süren gözaltı süresi içerisinde katıldığı yasal mitingler, okuduğu yasal dergi ve kitapların sorgulanması bir yana, sürekli olarak muhbirlik dayatması ile karşı karşıya kalmıştır.
Serbest bırakıldıktan sonra masumiyet karinesi yok sayılarak görev yaptığı kurum tarafından açığa alınan üyemizin hukuki süreci devam etmektedir.
Konu ile ilgili 11. 11. 2015 çarşamba günü Genel Merkezimizde düzenlediğimiz basın toplantısı ile AKP iktidarını ve yetkilileri, üyemizi arayarak taciz eden polis memuru hakkında gerekli işlemleri yapmaya davet edilmiş, sendikamızın konunun sonuna kadar takipçisi olacağı kamuoyuyla paylaşılmıştır.


Açıklamayı Genel Sekreterimiz Davut Balıkçı’nın okuduğu basın toplantısında Genel TİS ve Hukuk Sekreterimiz Şenol Köksal, üyemiz Elif Aydın ve Avukatımız Engin Gökoğlu yeralmıştır.
Basın Açıklaması Metni İçin

TIKLAYINIZ…