ALIKONULAN 20 GÜMRÜK EMEKÇİSİ SERBEST BIRAKILDI. . .

200

Bilindiği üzere Hakkâri’nin çukurca ilçesine bağlı üzümlü Gümrük Kapısı’nda 10 Ağustos 2015’ten bu yana 10 gümrük emekçisinden, Van’ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı’nda görevli 10 gümrük emekçisinden de 21 Ağustos 2015 tarihi itibariyle haber alınamamış, Van Esendere ile Hakkari çukurca üzümlü sınır kapılarında görevli, aralarında üyelerimizin de olduğu 20 gümrük emekçisi, PKK tarafından alıkonulmuştu.
Alıkonulan gümrük emekçilerinin ailelerinin İnsan Hakları Derneği ve Sendikamıza başvurusu üzerine Sendikamız ve yerel Demokratik Kitle örgütleriyle Van ve Hakkari’ye gidilerek çeşitli girişimlerde bulunulmuş, merkezi düzeyde de Konfederasyonumuz KESK ve İnsan Hakları Derneği ile basın açıklaması yapılarak alıkonulan gümrük emekçilerinin serbest bırakılması talep edilmişti.
İnsan Hakları Derneği’ne alıkonulan gümrük emekçilerinin serbest bırakılacağının haber verilmesi üzerine İnsan Hakları Derneği ve Baro temsilcilerinden bir heyet oluşturulmuş ve heyet 4 Eylül 2015 günü Habur sınır kapısından geçerek Kuzey Irak Bölgesine gitmiştir.
İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı konu ile ilgili olarak devlet görevlileri ile gerekli teması sağlamış ve alıkonulan gümrük emekçilerinin heyete teslimi, devletin bilgisi dahilinde gerçekleşmiştir.
Heyet, uygun güvenlik koşullarının oluşmasını beklemiş ve bugün (8 Eylül 2015) 20 gümrük emekçisini sabah saatlerinde teslim alarak Türkiye’ye doğru yola çıkmıştır.
Başta alıkonulan gümrük emekçileri olmak üzere onları bekleyen ailelerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu ve benzeri olumsuzlukların bir daha yaşanmaması adına silahların susması ve barışın egemen hale getirilmesi talebimizi yineliyoruz.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

çukurca Sınır Kapısı’nda Serbest Bırakılan Kamu Görevlilerinin İsimleri1. Ayşe Şen2. Bahadır Kılınç3. Aslan Ahmet Marazlioğlu4. Aydoğan Kadir Kavak5. Hasan Gökdelen6. Kemal Suha özer7. Ergun Tay8. Mehmet Armağan9. Metin Açar10. Adnan Kaya
Van Esendere Sınır Kapısı’nda Serbest Bırakılan Kamu Görevlilerinin İsimleri 1 . Vahit Yılmaz2. Emre çelik3. Hacı Baki İcat4. Mehmet Temel5. Gökhan Güven6. ömer Faruk Koyuncu7. Ali Karaçınar8. Şevket Sargın9. İbrahim Berat Dursun10. Remzi Acar