ANKARA ŞUBELERİMİZDEN SERVİS EYLEMİ

295

Bilindiği üzere, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, Ulus çatalhan’da bulunan İdari Birimler, Kurum Tabipliği, Veraset ve Harçlar ve Yeğenbey Vergi Daireleri’ni çukurambar’a taşıma işlemi başlatmıştı.
Vergi Dairelerinin taşınması, hem dairelerde çalışan 1200 emekçinin en az iki araç kullanmak zorunda kalmasına neden olmakta, hem de dairelerde çok sayıda işi olan yurattaşların ulaşılabilir hizmet almasını zorlaştırmaktadır.
Konuyla ilgili olarak Ankara Şubelerimiz, taşınma işleminin durdurulması için 19 Şubat 2015 Perşembe günü Vergi Dairesi Başkanlığı önünde eylem kararı almıştır.
Bunun üzerine Vergi Dairesi Başkanlığı, tüm merkezi birimlere faks çekerek görevi başında bulunmayan personelin tespit edilerek en geç saat 15. 00’e kadar İnsan Kaynakları’na bildirilmesi talimatı vermiş ve eylemi engellemeye çalışmıştır.
Vergi Dairesi Başkanlığı’nın tehdidine karşın Şubelerimiz Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı önünde basın açıklamalırın gerçekleştirmişlerdir.
Açıklamayı Okuyan Ankara 2 Nolu Şube Başkanımız Mevlüt çakmak, AKP döneminde kamu kurumlarının kent merkezinin dışına, AKP’li müteahhitlere ait binalara taşındığını ve bu binalara çok yüksek meblağlarda kira bedellerinin ödendiğini belirterek, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı için de 293 bin liralık kira bedeli biçildiğini, taşınma işleminin hem büro emekçileri hem de Ankaralılar için büyük sorunlar doğuracağına dikkat çekmiştir.
Ayrıca, eleştiri ve taleplerini iletmelerine karşın önerilerin ciddiye alınmadığını, servis taleplerinin de karşılanmadığını dile getirerek, konuyla ilgili eylemlerine devam edeceklerini belirtmiş ve tüm büro emekçilerine sorunların çözümü için bir arada hareket etme çağrısı yapmıştır.
Açıklamanın ardından konuşma yapan Genel Başkanımız Fikret Aslan, vergi dairelerinin taşınması hususunu Gelir İdaresi Başkanı ile yapılan görüşmede de dile getirdiklerini, servisin tüm kamu emekçileri için bir hak olduğunu ifade etmiş ve 23 Şubat’ta başlayacak vergi haftasına ilişkin sendikamızın programını kamuoyuyla paylaşmıştır.