REYHANLI’DA YAŞANANLARI VE AKP’NİN SAVAŞ POLİTİKALARINI PROTESTO ETMEK İSTEYEN EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNE GÖZALTI VE TUTUKLAMA…

218

13.05.2013 Pazartesi günü Kocaeli’nde, Reyhanlı’daki yaşananlar karşısında savaş politikalarını protesto etmek isteyen emek ve demokratik kitle örgütlerine polis şiddetli bir şekilde saldırmış, 16 kişi gözaltına almıştır.
14’ü aynı gün akşam serbest bırakılmış ve aralarında Kocaeli Şube Başkanımız Akın Şişman’ın da bulunduğu 2 kişi savcılık tarafından tutuklama talebiyle 14 Mayıs Salı günü mahkemeye sevk edilmişlerdir. Yine bugün 5 kişi daha Kocaeli Emniyetine ifade vermek üzere çağrılmış ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmışlardır.
Konuyla ilgili olarak Genel Başkanımız Ahmet Kesik Kocaeli Valisi ile defalarca görüşmeye çalışmış ancak Kocaeli Valisi bu talebimize cevap vermemiştir.
Büro Emekçileri Sendikası Genel Merkezi olarak AKP hükümetinin ve Kocaeli Valisinin bu tutumunu kınıyor, bu anti-demokratik uygulamaların bizleri yıldıramayacağını bir kez daha belirtiyoruz.