İSTANBUL 1 NOLU ŞUBEMİZ GÜLSÜM YILDIZ’IN İŞYERİ ÖNÜNDE EYLEM YAPTI…

291

İstanbul 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Gülsüm YILDIZ, görev yaptığı işyerinden gözaltına alınarak’goster’ [kck]img class=’avatar’ name=’haber’


0px; border-style: solid; float: ; : 150px; width: 200px; margin-: 2px; margin-: 2px;”>
] tutuklanmış ve Ankara Sincan F Tipi Kadın Hapishanesine gönderilmişti.
İstanbul 1 Nolu Şubemiz Gülsüm YILDIZ’ın görev yaptığı İstanbul Bağcılar Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, Gülsüm YILDIZ’ın serbest bırakılması ve görevine başlatılması talebimizi tekrar etti.
Mesai arkadaşlarının serbest bırakılması için işyerinden pek çok çalışan eylemimize destek verdi.
Basın Açıklaması Metni:
Konfederasyonumuz KESK ve Sendikamız BES kurulduğu günden beri çok yoğun baskılarla, sürgünlerle, işten atmalarla, idari ve adli soruşturmalarla karşı karşıya kalmıştır.
Bunun en son örneği, 26 Mayıs 2011 tarihinde yaşandı. İstanbul Bağcılar Sosyal Güvenlik Merkezinde görev yapan BES İstanbul 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Gülsüm YILDIZ saat:14:30’da işyerinden gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştır.
Konfederasyonumuza ve sendika üye ve yöneticilerine, demokrat kurumlara yönelik geliştirilen baskı, gözaltı ve tutuklamalar hiçbir demokratik ve hukuki ölçüye sığmamaktadır. Bu tür uygulamalar, temel insan haklarından olan örgütlenme ve ifade özgürlüğünün ihlalidir.
5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunun yürürlüğe girdiği 2006 yılından bu yana, SGK’da uygulanan ve dayanışmayı ortadan kaldırarak emekçileri birbiriyle yarıştıran Performans Esaslı Yönetim modeli, turnike, kamera vb. uygulamalar, sürekli hale getirilen geçici görevlendirmeler, siyasi kadrolaşma gibi birçok olumsuz uygulama; SGK emekçilerinin hem çalışma yaşamını, hem de gündelik yaşamını çekilmez hale getirdi.
İnsanca yaşam ve çalışma koşullarından giderek uzaklaştırılan, Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına dair hükümleri de içeren 6111 sayılı Torba Yasayla çalışma koşulları daha da ağırlaştırılan, cezalandırılan, sürgüne gönderilen, yaptıkları fazla mesailerinin karşılığını bile doğru dürüst alamayan, işe giriş-çıkışları turnikelerle, iş başındaki çalışmaları kameralarla denetlenen, haksız ve hukuka aykırı muamelelere maruz bırakılan, iş yoğunluğundan kaynaklı birçok rahatsızlığın çığ gibi arttığı kurumumuzun sorunlarının çözümü yerine, sorun; sendika yöneticimizin işyerinden gözaltına alınması ve tutuklanması ile mi ortadan kaldırılmaktadır’
Çalışanların her geçen gün artan sorunlarını çözmek yerine sendika yöneticilerimize yönelik baskı ve sindirme politikalarıyla aslında çalışanların tepkisinin önüne geçmek, esasında sorunların üstünü örtmektir.
Bu gerçekleri görerek, bu tür uygulamaları boşa çıkarmak ve sorunlarımıza sahip çıkmak için tüm çalışanlar olarak güçlerimizi birleştirelim, sessiz kalmayalım.
Bu keyfi ve hukuksuz uygulamanın sonucu tutuklanan, Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Gülsüm YILDIZ derhal serbest bırakılmalı ve bir an önce görevine başlamalıdır.
BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!
EMEKÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!