DURMAK YOK, GERİLEMEK ASLA…!

220

22 Eylül 2010 Çarşamba günü ülke genelinde Maliye Bakanlığına bağlı tüm İşyerlerinde Sabah Mesai Saati başlangıcında İş Bırakan Maliye Emekçileri Haklı Taleplerini (EK-1) ifade ettiler.
Ülke genelindeki hemen hemen tüm İşyerleri önünde bir araya gelen Maliye Emekçilerinin Kararlı tutumunun, Maliye Bakanlığı tarafından da yakınen izlendiği biliniyor.
Zira; 25 Mart 2010 tarihinde Sendikamız Genel Merkez Yönetim Kuruluyla Görüşen Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK, Maliye Bakanlığında çalışan Emekçiler arasındaki “Ücret Adaletsizliğini”giderecek adımları atma ve ‘Eşit İşe Eşit Ücret’ prensibine olabildiğince uygun bir Ek Ödeme Düzenlemesi yapma konusunda söz vermişti.


]Bu sözün ardından Maliye Bakanlığınca yapılan yeni Ek Ödeme Düzenlemesi, Sayın Bakanın Sendikamıza ve Maliye Emekçilerine vermiş olduğu sözün gereğinin yerine getirilmesi anlamını taşımadığından, bu olumlu, fakat eksik Ek Ödeme düzenlemesinin ardından, Genel Merkez Yönetim Kurulumuzca bir dizi Eylem Kararı alınmış ve bu Kararlar uygulanmaya başlanmıştır.
22 Eylül 2010 Çarşamba günü ülke genelinde Örgütlü olduğumuz irili ufaklı hemen her İşyeri önünde gerçekleştirilen Eylem, 29 Eylül 2010’da daha da büyüyecek ve giderek Kitleselleşen bir Eylem Diziniyle Maliye Emekçileri Hedefine ulaşacaktır.
Şu anda ülke genelinden Maliye Bakanlığına binlerce Dilekçe ulaşmaktadır. Bu sayının alabildiğine büyümesi konusunda tüm Şube ve Temsilciliklerimiz

style=’float: ; margin: 5px;’ ‘227″>
]gibi, Üyemiz olmayan ve hatta farklı Sendikaların Üyesi olan Maliye Emekçilerinin de ciddi çabalar sergilediği gözlemlenmektedir.
22 Eylül 2010 Çarşamba günü yapılan ilk Kitlesel İş Bırakma ve Basın Açıklamalarımız Başarılı olmuştur.
29 Eylül 2010 Çarşamba günü yapılacak olan Kitlesel İş Bırakma ve Basın Açıklamalarımızın ise daha da Başarılı olacağı açıklıkla görülebilmektedir.
7 Ekim 2010 tarihinde, ülke genelinden gelecek olan Merkez Temsilciler Kurulu Üyelerimizle Maliye Bakanlığına yapılacak olan Kitlesel Ziyaret ve toplanan Dilekçelerin topluca Maliye Bakanlığına tesliminin ardından, Merkez Temsilciler Kurulumuzun değerlendirmeleri üzerinden

]önümüzdeki sürecin planlanmasına ilişkin son görüşmeler yapılacaktır.
Aynı masalarda aynı işi yapan, Görev, Yetki ve Sorumluluk açısından birbirine eşdeğer olan Maliye Emekçilerini bölmeye Maliye Bakanlığının gücü yetmeyecektir.
Adli, İdari, Mali ve Cezai Sorumluluğu birbirine denk olan Maliye Emekçilerinin karşı karşıya getirilmesi çabaları sonuçsuz kalacaktır.
22 Eylül 2010 Çarşamba günü Maliye Bakanlığına bağlı İşyerleri önünde bir araya gelen Kadın-Erkek, Genç-Yaşlı, Memurlar, Şefler, Uzmanlar, Uzman ol(a)mayanlar, Müdür Yardımcıları, Denetmenler, Aşcılar, Bekçiler ve Hizmetliler Hep Birlikte, Sonuna Kadar Mücadele Kararlılıklarını ifade etmişlerdir.

style=’float: ; margin: 5px;”>

Durmak Yok, Gerilemek Asla diyen Maliye Emekçileri, Maliye Bakanına 25 Mart 2010 tarihinde Sendikamız Genel Merkez Yönetim Kuruluna ve Maliye Emekçilerine vermiş olduğu Söz’ü tutması konusunda bir Uyarıda bulunmuşlardır.
Maliye Bakanlığının Emekçileri, Emektarları, Hizmet Görenleri olarak; Kadın-Erkek, Genç-Yaşlı, Sendika Üyesi olan olmayan tüm Maliye Emekçilerinin Haklarını Almaları konusunda büyük bir Kararlılık sergilemekte olan Maliye Emekçilerinin Birlikteliği büyük bir önem taşımaktadır. Hiçkimse ve hiçbir girişim Maliye Emekçilerinin Haklı Direncini ve Birlikteliğini kıramayacaktır.
Kamuda Ücret Adaletini sağlama bahanesinin ardına sığınarak yıllardır Maliye Emekçilerinin Ek Ödemelerinin artırılmasını engelleyenlerin ve onların

style=’float: ; margin: 5px;’ ‘255″>
]yardımcısı durumundaki Sendikaların artık Maliye Emekçilerine söyleyecek Söz’ü, söylemeye Yüz’ü kalmamıştır.
Sendikamızın üyesi olan ya da olmayan tüm Maliye Emekçilerini, Tüm Maliye Sen’in Mücadele Tarihinin Sahibi ve Takipçisi olan BES çatısı altında Birleşmeye, birlikte Mücadele Etmeye, Direnmeye ve Kazanmaya çağırıyoruz.
Maliye Bakanlığının uyguladığı ve uygulayacağı her türlü Baskı, Yıldırma; Sindirme ve Bölme Politikalarına rağmen, Maliye Emekçilerinin Haklı Mücadelelerinden Asla Vazgeçmeyeceklerini biliyoruz. Bu gerçeğin Maliye Bakanlığınca da görüldüğüne inanıyoruz.
Son sözümüz Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK’edir. Bu topraklarda Söz Namustur. Bu topraklarda

style=’float: ; margin: 5px;’ ‘294″>
] Ağızdan Çıkan Söz, Namludan Çıkan Mermi gibidir. Sizi ‘Söz’ ünüzü tutmaya çağırıyoruz. Siz, ‘Söz’ünüzü tutana kadar; Durmak Yok Gerilemek Asla şiarıyla Mücadelemizi Yükseltmeye devam edeceğiz.
Her kademede görev yapan Maliye Emekçileri olarak ‘Eşit İşe Eşit Ücret’ politikası Maliye Bakanlığında yaşam bulana kadar Direneceğiz, Kazanacağız! Size ve Adaletsiz Uygulamalarınıza karşı; Hepbirlikte, Sonuna Kadar Mücadele edeceğiz.
22 Eylül 2010 tarihinde yaşanan Başarılı Eylemimize Katılan, Örgütleyen, Birlikteliğimizi ve Mücadelemizi Büyüten tüm Maliye Emekçilerine

style=’float: ; margin: 5px;’ ‘263″>
]teşekkür eder, Uzun Soluklu Mücadelemizde tüm Maliye Emekçilerine Başarılar dileriz. Yolumuz açık olsun…!

MERKEZ YÖNETİM KURULU
(EK-1): Basın Açıklaması Metnini Okumak İçin Tıklayınız…