İZMİR ŞUBEMİZ ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM YAPTI…

288

GÖREV BAŞINDA CAN GÜVENLİĞİ İSTİYORUZ!!
” ‘0’ =’135′ ‘5’


‘5’ ‘180″>
]23 Haziran 2009 Salı Günü Yargı Emekçisi İcra Memuru Arkadaşımız Özgür Şengül Köse’ nin Görevi Sırasında Önce Hacze Gittiği Kişinin Yakınları Tarafından Ardından da Buca Merkez Karakolunda Görevli Polis Memurları Tarafından Darp edilip Hakarete Uğramasını 26 Haziran 2009 Cuma Günü İzmir Adliyesi Önünde Yaklaşık 500 Kişinin Katıldığı Bir Basın Açıklaması İle Protesto Ettik.
BES İzmir Şube Başkanımız Ramis Sağlam Tarafından Yapılan Basın Açıklamasının Ardından; Adliye Sosyal Tesislerine Bir Yürüyüş Düzenlendi. “Yargıda Adalet İstiyoruz, Yargı Emekçisine Uzanan Eller Kırılsın-Polis Değil Hukuk Devleti İstiyoruz” Sloganlarının Atıldığı Eylem Sosyal Tesislerinin Önünde Yapılan 5 Dakikalık Basın Açıklaması Ve Yoğun Alkış ve Islık Protestoları İle Son Buldu.
BASINA VE KAMUOYUNA
Her türlü olumsuz koşullarda büyük bir özveri ile ADLİYE BİNALARINDA görev yapan YARGI EMEKÇİLERİ olarak; bir de fiziki saldırılara maruz kalıyoruz.
Gerek adliye içinde gerekse adliye dışında görevimizi yaparken tehdit- hakaret ve her türlü şiddete uğruyor; adeta ADALET SİSTEMİNİN KURBANLARI durumuna getiriliyoruz.
Ekonomik krizin de etkisiyle yoksulluğun artması, alım gücünün düşmesi, işsizliğin çığ gibi büyümesi doğal olarak adli vakaların artmasına neden olmaktadır. Özellikle İCRALARDA AÇILAN dava sayısı en üst seviyeye çıkmıştır.
” ‘0’ =’239′ ‘5’

‘5’ ‘319″>
]Ekonomik krizin derinleşmesiyle vatandaşların da sinir katsayıları yükselmiş, psikolojileri bozulmuştur. Yargı çalışanları olarak, krizin etkisi bizleri de ekonomik olarak olumsuz etkilemektedir. Özellikle İcra Müdürlüklerinde görev yapan arkadaşlarımız haciz işlemleri sırasında fiziki şiddete ve hakarete maruz kalmaktadır.
23 Haziran 2009 Salı günü yaşanan son olayda icra işlemi için görevli giden arkadaşımıza ve görevli avukata 20-25 kişilik borçlu yakını saldırmıştır. Bunun üzerine icra memuru arkadaşımız önce görev alanındaki polis Karakolundan yardım istemiş; gelen polislerin ilgilenmemesi üzerine 155 polis hattından ekip istemişlerdir. 155 Polisinin de ilgilenmemesi üzerine can güvenlikleri tehlikeye girmiştir. Bu yaşananlar üzerine, hacze giden avukat, avukat yardımcısı ve İcra Memuru arkadaşımız Buca Merkez Karakoluna şikâyete için gitmişlerdir. Fakat Buca Merkez Karakolunda 20 kadar polis şikâyete gidenleri dinlemedikleri gibi İcra Memuru arkadaşımıza hitaben; ‘SENİN HAKKINDA YAKALAMA EMRİ ÇIKARDIK; SABAHA KADAR HEPİMİZE İFADE VERECEKSİN’ diyerek, Resmi Savcılık arabasından yaka paça aşağıya indirmeye çalışmışlardır.
Bu gelişmeler üzerine hacze giden görevli arkadaşımız telefonla görevli Nöbetçi Savcıyı aramıştır. Nöbetçi Savcıda bunun üzerine karakolu arayarak, arkadaşımızın serbest bırakılması talimatını vermesine rağmen, karakol polisi; ‘Savcı mavcı tanımayız’ ve ‘Savcı bıraktı biz polise mukavemetten içeri alıyoruz’ diyerek tekrar arkadaşımızı yaka paça arabadan indirmeye çalışmışlardır. Resmi Savcılık arabasının etrafını sararak, aracın hareket etmesini engellemişlerdir. Nöbetçi Savcının tekrar telefonla talimat vermesine rağmen tehdit ve hakaretler devam etmiştir. Tehditler ‘ sözüm ona güvenlik görevlilerine ‘ yakışmayan tarzda sürmüş ; ‘ Siz 2 kişisiniz biz 20 kişiyiz’diyerek arkadaşımız ve görevli avukatı TEHDİT ETMEYE devam etmişlerdir.
BUCA MERKEZ KARAKOLU SABIKASI KABARIYOR!
4. İcra Müdürlüğünde görevli arkadaşlarımız yine haciz işlemi için gittikleri Buca’ da, Buca Merkez Karakolunun hışmına uğramışlardır. Güvenlikten sorumlu Buca Merkez Karakolu, adeta HACİZ İŞLEMİNE GİDEN İCRA MEMURU ARKADAŞLARIMIZA KARŞI, SUÇ ODAĞI HALİNE GELMİŞTİR.
Başta İzmir Valisi olmak üzere, İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkililerine sesleniyoruz;
‘Görevleri başında saldırıya uğrayan kamu görevlilerini kim koruyacak” soruyoruz;
‘Buca Bölgesinde görevli kamu görevlisi icra memurlarını, Buca Merkez Karakolundaki görevli polislerden kim koruyacak’ ‘
Bugün görevi başında saldırıya uğrayan 16. icra Müdürlüğünde görevli Özgür Şengül KÖSE ARKADAŞIMIZA SAHİP ÇIKMAK YARGI EMEKÇİLERİNİN ÇALIŞMA KOŞULLARININ DÜZELTİLMESİNE SAHİP ÇIKMAKTIR.
Bugün yargı emekçilerinin yaşadığı fiili saldırılara karşı, birlik olma zamanıdır. Kafasına dosya atılan, hakarete uğrayan, fiili saldırıya uğrayan yargı emekçisi yalnız değildir.
Özgür Şengül KÖSE arkadaşımızın davasını sonuna kadar sürdüreceğiz. Hukuku yok sayan, polis devleti özlemcileriyle yargı önünde hesaplaşacağız. Can güvenliğimiz alınmadan, her türlü saldırıya açık olan görevimizi şahsi bir iş olarak yapmıyoruz ve Adalet Bakanlığını göreve çağırıyoruz. Görevimizi yerine getirirken önlem almayanları, bizim arkamızdan timsah gözyaşları dökmek yerine acil önlem almaya ve biz yargı emekçilerine yaşarken sahip çıkmalarını talep ediyoruz.
Tutuklanmalarına gerek olmadığı söylenen polis memurlarının tutuklanmasını ve cezalandırılmalarını talep ediyoruz.
Yaşanan bu çirkin saldırıyı protesto ediyor, saldırıyı gerçekleştirenlerin cezalandırılmalarını ve hukukun yargı çalışanlarına uygulanmasını istiyoruz.
– POLİS DEVLETİ DEĞİL HUKUK DEVLETİ!
– ÇETELERE KIYAK YARGI EMEKÇİSİNE DAYAK!
– YARGI EMEKÇİSİ YALNIZ DEĞİLDİR!
                                                               26.06.2009 BÜRO EMEKÇİLERİ SENDİKASI İZMİR ŞUBESİ