MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR!

287

Yargıda adalet istiyoruz temasıyla 4 Eylül 2006 tarihinde başlatmış olduğumuz İzmir-Ankara yürüyüşümüz, 6 Eylül 2006 tarihinde yapılan basın açıklaması ve yargı emekçilerinin sorun ve çözüm önerilerinin yer aldığı dosyanın Adalet Bakanına sunulmasıyla sona ermiştir.
Başkanlar Kurulunda alınan karar doğrultusunda, Adalet Bakanlığı merkezi komisyonu oluşturulmuş, eylemliliğin alt yapısı hazırlanmıştır. İzmir’den coşkulu bir karşılamayla uğurlanan yürüyüş kolu sırasıyla Manisa, Balıkesir, Bursa, Eskişehir’de yargı emekçileri ile buluşmuş, Ankara’da yapılmak istenen merkezi basın açıklaması Ankara Valiliği’nin anti-demokratik uygulamaları ve saldırgan yaklaşımından dolayı gecikmeye uğramış olsa da, yargı emekçilerinin sorunlarının dillendirildiği basın açıklaması yapılmış, taleplerin yer aldığı dosya Adalet Bakanı’na sunulmak üzere özel kaleme bırakılmıştır.
Adalet Bakanlığı’nda yetkili olan Sendikamızın; yargı çalışanlarının sorunlarına bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğimizin, dosyada sunulan sorunların takipçisi olacağımızın Adalet Bakanlığı’nca ve kamuoyunca bilinmesini istiyoruz.