BÜRO EMEKÇİLERİNİN ONURLU VE GÜÇLÜ SESİ BES TÜM EMEKÇİLERİ ÜYE OLMAYA DAVET EDİYOR

263

Sendikamız BES’in 3. olağan Kongresi sonucu oluşan MYK, örgütlenme, üye kampanyası ve yetki süreci hakkında aşağıdaki yönelimleri belirlemiş olup, Şube ve Temsilciliklerimizle birlikte zenginleştirerek hayata geçirmeyi gerekli görmüştür.
AKP iktidarı, IMF, DB, çok uluslu şirketlerin, sermaye çevrelerinin talimatları doğrultusunda, tüm emekçi kesimlere saldırılarını yoğunlaştırarak devam ettirmektedir. Kamu Yönetimi Temel Yasası adıyla tüm kamusal alanı tasfiye etmekte, kamu emekçilerine kölelik yasalarını dayatmakta, iş güvencesini ve tüm kazanılmış sosyal haklarını ortadan kaldırmak istemektedir. Reform aldatmacasıyla gündeme getirdiği Sosyal Sigortalar, Genel Sağlık Sigortası, Personel Reformu, Toplam Kalite Yönetimi, Performans Kriterleri ve diğer saldırı yasalarıyla tüm emekçileri köle haline getirmek ve teslim almak istemektedir. Bu saldırı yasalarının temel amacı başta kamu emekçilerinin sendikal örgütlenmelerini ve tüm toplumsal örgütlenmeleri tasfiye ederek örgütsüz ve köle bir toplumu yaratmak istemesidir. Bu yasalar yürürlüğü girdiğinde, tüm kamu hizmetleri özel sektöre devir edilerek paralı hale getirilecektir. Kamu emekçileri sözleşmeli personel olarak çalıştırılacaktır. Yani temel hak ve özgürlüklere beşikten mezara kadar paralı hale getirilecek ve sermayenin istemleri doğrultusunda yeniden yapılandırılacaktır. Paran kadar eğitim, paran kadar sağlık, paran kadar hizmet ‘
AKP iktidarının bu saldırılarını durdurmak, kazanılmış haklarımızın korunması ve geliştirilmesinin tek yolu örgütlü olmak, mevcut örgütsel yapımızı daha da güçlendirmektir. Hak verilmez alınır şiarıyla hareket eden sendikamız BES, bu gerçeklerden yola çıkarak büro işkolunda bulunan tüm emekçileri örgütlenmeye ve birlikte mücadele etmeye davet etmektedir.
Tüm Şube ve Temsilciliklerimiz, yeni dönem örgütlenme faaliyetlerimizde yukarıdaki tabloyu temel argüman haline getirmeleri ve birim çalışmalarında işyeri sorunlarıyla beraber öne çıkarmaları gerekmektedir.
Yeni dönem örgütlenme çalışmalarımız ve üye kampanyamız iki aşamalı olarak öngörülmüş olup, yetki süreci olarak bilinen 15 Mayıs 2006 tarihini kapsayan ilk aşamada tüm örgütümüz uygulanabilir tüm üye ve çalışanlarımızca anlaşılabilir, somut, pratik taleplerimiz üzerinden 15 Mayıs 2006 tarihine kadar örgütsel çalışma ve üye kampanyası çalışmalarına hız vererek, tüm olanaklarımızı ve kadrolarımızı bu çerçevede değerlendirerek pratik çalışmalar üzerinden YETKİLİ SENDİKA olmayı başarmak ve hedeflemek durumundayız.
2006 yılı yetkili sendika belirlemesi Mayıs ayı kesinti listeleri üzerinden yapılacağından, tüm Şube ve Temsilciliklerimiz üye kayıp ve kaçağının önlenmesi için kesinti (tevkifat) listelerini kontrol etmeleri, nakil, tayin olan üyelerin bildiriminin yapılması, takip edilmesi, üye kampanyası çerçevesinde yapılan üyelerin hemen Genel Merkeze gönderilmesi gerekmektedir.
Aşağıdaki anımsatmaların gözden uzak tutulmaması ve duyarlı olunması gerekmektedir.
1- Yetki belirleme tutanakları 15 Mayıs’tan sonraki beş iş günü içinde tutulacaktır.
2- Şube ve Temsilciliklerimiz şimdiden il ve ilçelerde tutanak tutacak görevli arkadaşlarımızı belirlemeli, gerekli açıklamaları, toplantılar yaparak duyurmalıdırlar.
3- İşyerinde sendikamız görevlileri tarafından tutulan tutanakların birer suretleri alınmalı, Şube ve Temsilciliklerde toplanmalı, yetki süreci bittikten sonra Genel Merkeze topluca gönderilmelidir.
4- Yetki tespiti sırasında diğer sendikaların üye sayılarının ve mükerrer üye bulunup bulunmadığının takibi yapılmalıdır.
5- Şube ve Temsilciliklerimiz, işyerlerinde tutulan tutanaklar üzerinden kendi üye güncellemelerini yapmalıdırlar.
6- 15-16 Nisan’da yapılacak Başkanlar Kurulunda, Genel Merkez kayıtlarındaki Şube ve Temsilcilik üye listeleri diskete çekilerek Başkanlara dağıtılacaktır. Şube ve Temsilciliklerimiz üye güncellemesini bu disketler üzerinden yaparak ve işyerlerinden aldıkları kesinti listelerini ekleyerek Genel Merkeze göndermeleri gerekmektedir.
7- Örgütlenme ve üye kampanyası için Şube ve Temsilciliklerimiz kendi özgünlükleri içinde bildiri, afiş, el ilanı çıkarmalıdır. Örgütlenme çalışmaları sırasında birebir iletişimin daha etkili olduğu düşünülerek, yöneticilerimiz ve kadrolarımız, hedef kitlemize yönelik bu çalışma yöntemini geliştirmelidir.
8- Önümüzdeki dönemin daha sağlıklı planlanması için Şube ve Temsilciliklerimizin kongre dönemine ait faaliyet raporlarını göndermeleri gerekmektedir.
Örgütlenme ve üye kampanyası için yeni üye föyleri ve istifa föyleri Şube ve Temsilciliklere gönderilmiştir.
SONUÇ: Örgütlenme faaliyetlerimiz, üye kampanyamız ve yetki sürecine ilişkin çalışmalarımız bir bütünsellik içinde birbirini tamamlayan bir yaklaşımla sürdürülecektir. BES, 2006 yılında yetkili sendika olmayı başarmalı, tüm olanaklarını, üye ve kadrolarını yetki sürecinde örgütsel çalışma yapmak için seferber etmelidir. Yıllardır vermiş olduğu onurlu mücadeleyle kamu çalışanlarının sorunlarına sahip çıkan Sendikamız, etkinliğinin yanında nicel anlamda da büyümeyi hedeflemeli, sesini her alanda yükseltmelidir.
15 Mayıs 2006 tarihine kadarki dönem Büro Emekçileri Sendikası’nın örgütlenme ve üye kampanyası dönemidir. Şube ve Temsilciliklerimiz 15 Mayısa kadar yapmış oldukları çalışmaları Mayıs ayı sonuna kadar rapor haline getirerek Genel Merkeze bildirmeleri gerekmektedir.
Yaşanabilecek sorunlarda Genel Merkez ile koordine sağlanarak sürecin birlikte aşılması önemlidir.