YARGIDA AYRIMCI UYGULAMALARA KARŞI ALANLARDAYDIK!

236

AYRIMCI UYGULAMALARA İZİN VERMEYECEĞİZ!
Siyasi iktidarın, hâkim ve savcıların ekonomik ve özlük hakları ile ilgili yapacağı, düzenleme Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından kamuoyuna açıklanmıştır. Meclise sevk edilmesi beklenen tasarı, hâkim ve savcıların maaşlarına 1. 155. TL seyyanen zam yapılacağı, bunun dışında sicil affı, hukuk fakültesi mezunu olmayan idari yargı hâkim ve savcılarına hukuk fakültelerine sınavsız giriş hakkı ve silah edinmelerinin kolaylaştırılması vb. maddelerini kapsamaktadır.
Bugüne kadar sendikamız tarafından yapılan açıklamalarda; yargı personelini sadece hâkim ve savcılardan gören anlayış eleştirilmiş, yargı emekçilerinin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ifade edilerek yapılacak düzenlemenin tüm yargı emekçilerini kapsayacak ve ücret adaletini sağlayacak şekilde yapılması gerektiği ifade edilmiştir.
BES olarak 1 Eylül 2014 yargı yılı açılış törenlerinde ülkenin dört bir yanında yaptığımız eylem ve etkinliklerde yargı emekçilerinin taleplerini ifade etmiş ve taleplerimiz konusundaki ısrarımızı ve mücadelede kararlılığımızı ortaya koymuştuk.
Bugün de Ankara’da Adalet Bakanlığı, illerde ise adliye önlerinde yaptığımız basın açıklamaları, basın toplantılarıyla, siyasi iktidarı ve Adalet Bakanı’nı bu ayrımcı uygulamalarına son vermeye çağırdık, bağımsız yargı demokratik Türkiye ve insanca yaşam taleplerimizden ödün vermeden mücadelemize kararlılıkla devam edeceğimizi, yargı emekçilerinin insanca yaşam hakkını pazarlık konusu yapmayacağımızı kamuoyu ile paylaştık.
Genel Sekreterimiz Davut Balıkçı’nın okuduğu basın açıklaması metni için







Adana


Adıyaman


Balıkesir


Bartın


çorum


Diyarbakır



Hakkari


İzmir


Karabük


Mersin


Samsun


Zonguldak