SİZ ÖLDÜRÜN BİZ YASINI TUTARIZ !!

250


SOMA’DAN SONRA FİLİSTİN İçİN DE YAS!İsrail’in Gazze’de devam ettirdiği saldırılarda ölenlerin sayısı 600’e yaklaşırken AKP üç günlük yas kararı aldı. Başbakan sık sık ben lafa değil icraata bakarım derken Filistin’de yaşanan katliamlara karşı tavrı sözde kaldı. 1. 5 milyar Müslüman’ın yaşadığı, 63 ülkenin Müslüman olduğu dünyada; ülkesinden İsrail büyükelçisini kovan ve ticari ilişkilerini kesen sosyalist ülkeler oldu. Şili, Venezuela ve Küba’nın net tutumları karşısında AKP’nin ve Başbakan’ın tutumu kürsü konuşmalarından öteye geçemedi.
Musul’da 32 kişinin IŞİD’in elinde rehin tutulmasını yayın yasağı ile gizleyen ve aynı örgütün Irak ve Suriye’de yaptığı katliamlara ses çıkarmayan hatta lojistik destek sunan AKP’nin İsrail’e karşı tepki göstermesini, tutum almasını beklemek zaten ham hayal olurdu.
İsrail’in bölgeye dönük istihbaratı Kürecik radar üssünden aldığı, İsrail askeri uçaklarına Mersin ve Dörtyol limanlarından yakıt taşındığı, ticari ve askeri birçok açık ve gizli anlaşmalarla İsrail’le ilişkilerin sürekli geliştiği bir yerde Filistin’de yaşanan katliamın suç ortaklarından biriside AKP iktidarıdır.
Gazze’de ölenlerin 154’ünün çocuk 58’inin kadın olduğu ve katliamın devam ettiği bir süreçte yas ilan etmek siz öldürün biz yasını tutarız tutumudur. AKP iktidarı hemen İsrail’le askeri ve ekonomik anlaşmalarını sonlandırarak diplomatik ilişkilerini askıya almalıdır.
Emperyalistlerin desteğiyle gelişen İsrail katliamlarına ve AKP’nin ikiyüzlülüğü ardında gizlediği işbirlikçiliğine karşı Filistin’in özgürlük mücadelesinin yanında olmak tüm emek ve demokrasi güçlerinin birinci görevi olmalıdır.