MİLYONLARIN EMEKLİLİK HAKKI GASP EDİLEMEZ!

320


8 Haziran günü Emeklilikte Yaşa Takılanlar Türkiye Platformu, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelenlerin katılımıyla Kadıköy’de basın açıklaması yaptı. Emek ve demokrasi güçlerinin destek verdiği eyleme Genel Başkanımız Lami özgen katılarak kısa bir konuşma yaptı.
Genel Başkanımız Lami özgen konuşmasında şu sözleri kaydetti: “4447 sayılı işsizlik sigortası kanunuyla yapılan düzenleme, prim ödeme gün sayısını tamamlayıp çalışma süresini dolduran ancak yaşa takılan milyonların emeklilik hakkını gasp etmiştir. Bu çerçevede kanunun çıktığı 1999 yılından bugüne aradan geçen 14 yılın neredeyse 11 yılının vebalini üzerinde taşıyan AKP hükümeti emek düşmanı politikalarıyla Türkiye genelinde 5 milyon insanımızın mağduriyetine yol açmaktadır.
KESK olarak bu hukuksuzluğa karşı, bu mağduriyet son bulana kadar, hakları gasp edilen milyonlarca emekçiyle, ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar Türkiye Platformuyla’ mücadelemizi yükselteceğimizi ilan ediyoruz. Bizler biliyoruz ki yeni bir düzenleme ile mağdur edilen milyonların sorunu hemen halledilebilecekken, her torba yasa ile kesenin ağzını yandaşa ve sermayeye açan, kendi ihtiyacına dönük birçok düzenlemeyi anında yapan AKP hükümeti sıra emeklilere ve emekçilere gelince bu mağduriyeti ortadan kaldırmada kasıtlı olarak imtina etmektedir. Bizler buradan AKP hükümetine sesleniyoruz, KESK olarak hükümeti sorumlu davranmaya çağırıyor, emeklilik hakkındaki hukuksuzluk ve mağduriyet ortadan kaldırılıncaya kadar birlikte, yan yana, omuz omuza mücadele edeceğimizi, fiili ve meşru mücadelemizi her alanda yürüteceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. “