ÜMRANİYE VERGİ DAİRESİ KOMPLEKSİ İŞYERİ TEMSİLCİLİĞİMİZ: DEPREM ÖLDÜRMEZ, ÇÜRÜK BİNA ÖLDÜRÜR

263

İstanbul ümraniye Vergi Dairesi Kompleksi İşyeri Temsilciliğimiz, binalarının depreme dayanıksız olduğu ve yetkililerin bu konuda herhangi bir adım atmamasına, yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
3. 6. 2014 Salı günü işyeri önünde yapılan basın açıklamasında, yetkili kurumlarca binanın kullanılmaz olduğuna dair raporun olmasına ragmen halen kamu hizmeti verilmeye devam edildiği belirtildi.
İşyeri Temsilcimiz Hasan Göktaş’ın okuduğu açıklama aşağıdadır:
1999 yılında gerçekleşen büyük depremden bu yana, hizmet verdiğimiz binamızın olası depreme karşı (yetkili kurumlarca raporlanan) yüksek risk taşımasına rağmen 15 yıl boyunca, Maliye Bakanlığının bizleri görmezden geldiği gerçeği ile karşı karşıya kaldık. Bu güne kadar bu konuda sendikalar olarak, birimlerden Vergi Dairesi Başkanlığına, Gelir İdaresinden Maliye Bakanlığına kadar yaptığımız girişimler, protestolar, görüşmeler sonucunda 2012 yılının ortalarında güvenli çalışacağımız bina alımı gerçekleşti. Ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen binanın hazır olmaması gerekçesi ile taşınma gerçekleşememiştir.
29 Kasım 2013 tarihinde İVD Başkanı Mustafa Dakın işyerimize gelerek taşınabilme koşullarımız hakkında, Kurumsal olarak Büyükşehir Belediyesi, ümraniye Belediyesi, komşu bina Anadolubank, Karayolları ve TOKİ ile uzun süren yazışmalardan sonra nihayet bina projesinin onayının son aşamasında olduğunu, bunun hemen ardından TOKİ’nin tadilat işlerine başlayacağını, bizler eğer istiyorsak bir ay içinde, inşaat tamamlanmadan oraya taşınabileceğimizi, bu halde taşınmayı istemiyorsak tadilatın tamamının bitmesi en az 6 ay, en fazla 9 ayı bulacağını belirterek, can güvenliğimizi anket konusu yapmıştır.
Bilinmelidir ki; anketin organizasyonu çalışanların kontrolünde yapılmayıp bina amirince İVDB tarafından istenilen sonuç çıkarılacak biçimde anket gerçekleşmiştir. Hiçbir çalışan can güvenliğini pazarlık konusu yapmaz, yapmamalıdır da!!
Anketin yapılmasından bu yana 6 ay geçmesine rağmen henüz binanın tadilatı ile ilgili çalışma yapılmamıştır. Bu durum anketin ne amaçla düzenlendiği gerçeğini ortaya koymuştur.
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı (İVDB) hangi nedenlerin olduğunu bilmediğimiz gerekçelerle, Soma’da madencilerin iş güvenliği önlemlerinin alınmamasından kaynaklanan ölümlerin benzerini biz çalışanlara yaşatarak bu duruma “kader” mi diyecektir!

Bilinmelidir ki; deprem öldürmez, çürük bina öldürür!
Büro Emekçileri Sendikası olarak yeni çalışma binamıza en kısa sürede taşınmamız için “her Salı günü” üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı belirterek, İVD Başkanlığını can güvenliği hakkında sorumlu davranmaya davet ediyoruz…
Büro Emekçileri Sendikası ümraniye Vergi Dairesi Kompleksi İşyeri Temsilciliği