İZMİR ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI’NIN ÜYELERİMİZE YÖNELİK TUTUMU İZMİR ŞUBEMİZDE DÜZENLENEN BASIN TOPLANTISIYLA PROTESTO EDİLDİ

311

Konfederasyonumuz KESK’in almış olduğu karar doğrultusunda, 4-5 Haziran 2013 tarihlerinde yapılan “İnsanca Yaşam, Güvenceli İş, Güvenli Gelecek, Demokratik Bir Türkiye” talepli greve katıldıkları gerekçesiyle, İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından Şube Başkanımız, Şube Denetleme Kurulu üyemiz ve 5 yargı çalışanı olmak üzere toplam 7 arkadaşımız hakkında memuriyetten çıkarma talebi
ile disiplin soruşturması başlatılmıştır.
Konuyla ilgili olarak İzmir Şubemizde, Genel Başkanımız Ahmet Kesik ve İzmir Şube Yönetim Kurulu üyelerimizin de katılımıyla basın toplantısı düzenlemiştir.


style=justify; border- 0px; border-style: solid; Basın toplantısında; İzmir
Adalet Komisyonu Başkanlığı’nın üyelerimize yönelik tutumu eleştirilerek, açılan soruşturmanın takipçisi olunacağı, baskı ve tehditlerin kamu emekçilerinin haklı mücadelesini yıldıramayacağı ve sendikal ve demokratik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği kamuoyuyla paylaşılmıştır.
Genel Başkanımız Ahmet Kesik ise yaptığı konuşmada, soruşturmaları İzmir Adli Yargı Komisyonu’nun tek elden yaptığını belirterek, Anayasa’nın ve ILO’nun sendikal haklara ilişkin maddelerine değinmiştir. İzmir Adalet Komisyonu’nun 4 Haziran’da yayınladığı genelgede, iş yoğunluğu olduğundan dolayı grevin hafta sonu yapılması gerektiği şeklinde komik gerekçeler öne sürdüğünü, KESK’in kararlarının sorgulanır halde olduğunu, 7 arkadaşımız hakkında soruşturma açtığını, eylemle ilgili basında çıkan haberleri suç unsuru gibi göstererek bu gerekçeleri arkadaşlarımızın iddianamelerine koyduğunu, bunun da yargının ne halde olduğunu gözler önüne serdiğini belirtmiştir.
Son olarak “İzmir’deki arkadaşlarımızın sonuna kadar yanında olacağız. Bu hukuksuzluğu uluslararası platformlara ve mahkemelere taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” diyerek BES ve KESK bütünlüğünde mücadelenin sürdürüleceğini belirtmiştir.
Şube Hukuk ve Toplu Görüşme Sekreterimiz Musa Sever’in okuduğu açıklama için