ANTALYA ŞUBEMİZ: KARS VALİLİĞİ VE TÜİK BAŞKANLIĞI’NIN AÇIKLAMALARI DÜŞÜNDÜRÜCÜ. . .

279

19. 03. 2014 tarihinde Kars TÜİK Bölge Müdürlüğü’nde yaşanan olayla ilgili Antalya Şubemiz basın toplantısı düzenledi.
24. 03. 2014 Pazartesi günü şube binasında gerçekleştirilen ve Şube Yönetim Kurulu üyelerimizin yer aldığı basın toplantısında açıklamayı Şube Başkanımız Mustafa Ayar yaptı.


Şube Başkanımız Mustafa Ayar açıklamada, Kars Valiliği ve TÜİK Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaların düşündürücü olduğunu, olayın münferit ve güvenlik zafiyetiymiş gibi gösterilmeye çalışıldığını belirterek; “TÜİK çalışanları performans uygulaması denen modern kölelik ilkelerine maruz bırakılmaktadır. Baskı ve mobbing gün geçtikçe daha da artmaktadır. çalışanların insan değil robot olarak görüldüğü bir sistem hayata geçirilmek istenmektedir. TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleşen bu üzücü olayın arka planında bu tarz uygulamalar yatmaktadır. Veysim Erim’e mobbing uygulanmış, Kürt olduğu için ayrımcı tutum sergilenmiş, Cuma namazlarına gitmediği için sürekli nöbet tutturulmuş, yasal hakkı olan izinleri kullandırılmamış, iş arkadaşlarından soyutlandırılmış, yalnızlaştırılmış, tayin isteklerine cevap verilmemiştir. Bu yaşananlardan sonra Veysi Erim’in ruh sağlığı bozulmuş ve kendisi tıbbi destek almaya başlamıştır. Son olarak Diyarbakır’da psikolojik tedavi gördüğü ve izinli olduğu için işe gidemediği anlaşılmıştır. Veysi Erim, durumu TÜİK yetkililerine bildirmiş ve tayin istemiştir. Tüm bunlar yetkililer tarafından dikkate alınmamış ve sonucunda bu vahim olay yaşanmıştır. Sonuç olarak bu bilgileri kamuoyu takdirine bırakarak kaybettiğimiz 7 kamu emekçisi arkadaşımızın çalışma arkadaşları ve yakınlarına başsağlığı diliyor, yaşanan ve yaşanacak olan bu tür olayların sorumlusu olarak, toplumu
kutuplaştırıcı
tavır ve söylemlerde bulunan çalışma yaşamında güvencesizliği yaygınlaştırıp çalışanlar üzerinde baskı kuran, çalışanlara mobbing uygulayan ve buna sessiz kalanlar olarak görmekteyiz” dedi.