ÇHD’Lİ 5 AVUKAT TAHLİYE OLDU!

254

çağdaş Hukukçular Derneği (çHD) davasının ikinci duruşması bugün görüldü.
Duruşma sonucunda aralarında konfederasyonumuz hukuk danışmanı veçHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Barkın Timtik, İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay, İstanbul Şube üyeleri Günay Dağ ve Ebru Timtik tahliye olmuştur.
KESK olarak başta hukuk danışmanımız Selçuk Kozağaçlı olmak üzere tahliye olan çHD’li avukatların ailelerine, tüm yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Hatırlanacağı üzere; 18 Ocak 2013 tarihinde İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde yapılan operasyonla başta çHD Genel Merkezi ve İstanbul Şubesi ile Halkın Hukuk Bürosu olmak üzere kurumlar ve evler basılarak 16 avukat gözaltına alınmış; aralarında hukuk danışmanımız Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu 9 avukat tutuklanmıştı. Yandaş basın üzerinden peşinen suçlu ilan edilen avukatlar hakkında asılsız iddialar gerçekmiş gibi sunulmuştu. Diğer taraftan çHD’li avukatların gözaltı sırasında keyfi uygulamalara maruz kaldığı, darp edilerek zorla DNA ve parmak izleri örnekleri alındığına ilişkin görüntülerde medyaya yansımıştı.
25-26-27 Aralık 2013 tarihinde ilk duruşmalarına çıkan çHD’li avukatlardan Şükriye Erden, Betül Vangölü Kozağaçlı, Naciye Demir ve Avni Güçlü Sevimli tahliye edilmişti. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ikinci duruşma sonucu yaşanan beş tahliyeden sonra 18 Ocak 2013 tarihli operasyon kapsamında tutuklu avukat kalmadı.