İSTANBUL 3 NOLU ŞUBEMİZ: ‘BERKİN’İMİZİN KATİLLERİNİN YARGILANMASI TALEBİ İNSANİ VE VİCDANİ GÖREVİMİZDİR’

311

Anadolu Adliyesi çalışanlarından üyemiz Salih Altungök hakkında, 16 Kasım 2013 günü Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla çağlayan Adliyesi’nde “Berkin Elvan’ın katillerinin bulunması ve yargılanması” talebiyle yapmış olduğu basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle disiplin soruşturması başlatıldı.
İstanbul Anadolu Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Komisyonu Başkanlığı “devlet memurluğundan çıkarılma” talebiyle bu soruşturmayı Adalet Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk etti.

Konu ile ilgili olarak İstanbul 3 Nolu Şube üyelerimiz bugün (14 Mart) Anadolu Adliye Sarayı’nda basın açıklaması yaparak Salih Altungök’e açılan soruşturmanın geri çekilmesini istedi.
Katılımın yoğun olduğu basın açıklamasında açıklamayı Şube Yönetim Kurulu üyemiz Engin Parlak okudu. AKP hükümetinin iktidarını korumak için boyutlandırarak uyguladığı baskı ve şiddeti nedeniyle gencecik insanların yaşamlarını yitirdiğini ve çok sayıda insanın yaralandığını belirten Parlak, 269 gün yaşama tutunmaya çalışan Berkin Elvan’ın yaşamını yitirdiğini ve milyonların omzunda sonsuzluğa uğurlandığını söyledi. Haziran direnişi ile sarsılan toplumsal meşruiyetini yitiren hükümetin daha da saldırganlaştığını
yargı üzerinde de hakimiyet kurmaya çalıştığını belirten Parlak, Gezi eylemleri sürecinde 4-5 Haziran tarihlerinde KESK’in çağrısıyla basın açıklaması ve greve katılan 68 üyeleri hakkında disiplin soruşturması ve ceza davası açıldığını hatırlattı. Yapılan hukuksuz soruşturmaların amacına ulaşamadığını, yine Salih Altungök hakkında “Berkin Elvan’ın katillerinin bulunması ve yargılanması” için yapılan basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle açılan soruşturmanın da hukuksuz olduğunu söyleyen Parlak, “Tıpkı ağabeyleri Ethem Sarısülük, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Hasan Ferit Gedik’in katillerinin yargılanmasını talep etmek gibi Berkin’imizin katillerinin yargılanmasını talep etmek de dün olduğu gibi bugün
de en vicdani ve insanı görevimizdir. Bu vicdani ve insani görevini yerine getiren Salih arkadaşımıza sahip çıkmak aynı zamanda bu sorumluluğun bir gereğidir. Salih arkadaşımıza açılan disiplin soruşturması derhal geri çekilmelidir” dedi.
Basın açıklamasında Kartal Hukukçular Derneği Başkanı Av. Mehmet ümit Erdem de konuşma yaptı. Konuşmasında Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitiren 7 gencin katillerini bulamayan devletin yine polisin şiddetiyle yaralanan ve 269 gün yaşam savaşı veren Berkin Elvan için yapılan basın açıklamasına katılan memurları için soruşturma açmasının hukuksuzluğunu dile getirdi. Erdem, anayasal haklarını kullanan Salih Altungök’ün yalnız olmadığını ve davanın takipçisi olacaklarını belirtti.
“İdari
Baskılara, Mobing Uygulamalarına Disiplin Soruşturmalarına Son”, “Disiplin Soruşturması Geri çekilsin
üyemiz
Salih Altungök Yalnız Değildir” yazılı pankartların açıldığı basın açıklamasında “Salih Altungök Yalnız Değildir”, “Baskıları Bizi Yıldıramaz”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Kurtuluş Yok Tek
Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz” sloganları atıldı.
Basın Açıklaması Metni İçin

Tıklayınız. . .