ŞİDDETİNİZ, BERKİN’İN EKMEĞİNE VE UMUDUNA SAHİP ÇIKMAMIZI ENGELLEYEMEYECEK!

260

AKP faşizmi, Gezi Direnişi sürecinde polis saldırısında ağır yaralanan ve 269 gün süren yaşam savaşını kaybeden Berkin Elvan’ı anmak isteyenlere yönelik ülkenin birçok şehrinde bir kez daha saldırıya geçti. Berkin’in hayatını kaybettiği 11 Mart günü başlayan saldırılarda yasaklı silahlar bile kullanılarak halkın demokratik tepkileri yeni canların hayatını kaybetmesine varabilecek şiddetle bastırılmaya çalışılmaktadır.
Cenazenin kaldırılacağı bugün için Konfederasyonumuzun da içinde yer aldığı emek ve demokrasi güçlerinin çağrısıyla liselerde, üniversitelerde ve kent meydanlarında yapılan anma etkinliklerine polis tüm şiddetiyle saldırıyor. Şu an itibariyle Ankara, İzmir, Denizli gibi illerde halka yönelik polis faşizmi devam etmektedir.
AKP hükümetini bir kez daha uyarıyoruz!
Vicdanı olan herkesi derinden sarsan katliama bu ülkenin onurlu halkının sessiz kalması beklenemez. Bir çocuğun katledilmesine sessiz kalmayarak adalet isteyenlere yönelik uyguladığınız polis faşizmine derhal son verin. Katilleri ve arkasındaki güçleri bu halk bilmekte, hemen hesap sorulmasını talep etmektedir. Bilin ki; ülkenin her yerinde attığınız gaz bombalarının sisi gerçeklerin üzerini örtemeyecek, boğazına kadar yolsuzluğa batmış iktidarınızı koruyamayacaktır!
Bu ülke Halkı Sözünü Söylemiştir: çocuklar Uyurken Sessiz Olunur, ölürken Değil!
Sorumlulardan hesap sorulana kadar sessiz kalmamaya, adalet istemeye ve mücadeleye devam edeceğiz!