YOLSUZLUKLAR AÇIĞA ÇIKSIN, VERGİDE ADALET SAĞLANSIN!

279

Bilindiği üzere Vergi Haftası nedeniyle Sendikamızın görüş ve taleplerini 26. 2. 2014 tarihinde Genel Merkezimizde yaptığımız basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşmıştık.
Açıklamamızda, Büro Emekçileri Sendikası olarak ülkemizde uygulanan vergi politikalarının emekçileri yoksullaştırmanın en etkin araçlarından biri haline geldiğini, emekçiler üzerindeki vergi yükünün kaldırılmasını, vergilendirme sürecinin harcama aşamasında alınan dolaylı vergilerle değil gelir ve servet üzerinden, adil bir şekilde alınmasını, bir defaya mahsus herkesten servet beyannamesi alınmasını ve servet vergisi konulmasını, Maliye Emekçilerinin söz ve karar sahibi olacağı bir işleyişin yaratılmasını ve kamu harcamalarının denetimine etkinlik kazandırılacak bir düzenlemenin bir an önce uygulanmaya geçirilmesini talep etmiştik.


26-27-28 Şubat 2014 tarihlerinde ise bu taleplerimizi ülke genelinde kurumlar önlerinde yaptığımız basın açıklamalarıyla “Servet Vergisi Uygulansın, Vergide ücrette Adalet İstiyoruz” temalı kokartlar takarak ve basın toplantıları düzenleyerek dile getirdik.
“Vergide ücrette Adalet” talebimizden vazgeçmeyeceğiz ve Maliye Emekçilerinin sorunları çözülene kadar mücadeleye devam edeceğiz.
ADANA




ADIYAMAN




AFYON


ANKARA




ANTALYA



çORUM


DİYARBAKIR



HAKKARİ


MUŞ


ŞANLIURFA


ZONGULDAK