KOCAELİ ŞUBEMİZ 7. OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

289

Kocaeli Şubemiz 7. Olağan Genel Kurulunu 22 Şubat 2014 Cumartesi günü Teksif-İş Sendikası toplantı salonunda gerçekleştirdi.
Divan Başkanlığını Ali Haydar Konca, katip üyeliklerini Nurhan Bayraktar ve Ahmet Olgun’un yaptığı kongreye siyasi parti temsilcileri, KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri, demokratik kitle örgütleri katıldı.

Şube Bakanımız Akın Şişman konuşmasında 12 yıllık AKP döneminin mücadele ile elde ettikleri tüm haklarının tek tek geri alındığı bir dönem olduğunu belirterek, “Kamu çalışanları ucu ucuna yaşayabilir noktaya gelmiştir. Kredi kartları ile yaşam sürdürülüyor. AKP ile yandaş sendikanın yaptığı toplu iş sözleşmesini kabul etmiyoruz. Güvenceli ve güvencesiz diye çalışanlar parçalanmıştır. Bu durum çalışma barışını bozmuştur. Geçtiğimiz süreçlerde ayakkabı kutularından sadece ayakkabı çıktığını değil, aynı zamanda milyon dolarların çıktığını da gördük. İleri demokrasi yalanıyla halkı kandıranlar, sendikacıları, gazetecileri ve akademisyenleri cezaevlerine gönderdi. Taşeron yasasıyla güvencesiz ve geleceksiz çalıştırılma koşulları da AKP döneminde yapıldı. Onlarca işçi iş cinayetlerine kurban gidiyorsa, çocuklarımızın eğitim hakkı paralı hale getirilip piyasalaştırılıyorsa bunun sebebi AKP’dir” dedi.
Tek liste ile gidilen seçimde yeni Yönetim Kurulu aşağıdaki isimlerden oluşuyor:
AKIN ŞİŞMANGüLİZAR ATEŞFESİH GöNüLCANDAN ERYILMAZSONGüL ŞİMŞEK KOCATEPEERDEM KARULKAMİL YüCE
Şube Yönetim Kurulu üyelerimize yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.