İZMİR ŞUBEMİZDEN EKMEKLİ PROTESTO: ‘ALNIMIZIN TERİNE DOKUNDURMAYIZ’

285

İzmir Adliyesi Bileşen Sendikaları (BES, Türk Büro Sen, Büro-İş) tarafından, yemek ücretlerine yapılan %33’lük zammı protesto etmek amacıyla Bayraklı Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı.
21. 2. 2014 Cuma günü yemekhane önünde yapılan basın açıklamasına ellerinde ekmeklerle gelen emekçilerin katılımı yoğun oldu.
İzmir Adliyesi Bileşen Sendikaları Adına Okunan Basın Açıklaması:
Saygıdeğer arkadaşlarım, değerli basın mensupları, yemek ücretlerimize yapılan %33’lük zammı protesto için düzenlenen basın açıklamamıza hoş geldiniz.
öncelikle tepkisini göstermek için buraya gelen meslektaşlarıma, bu işi organize eden İzmir Adliyesi Sendikalar Topluluğuna teşekkür ederim.
Malumunuz;Ocak ayında hepimiz toplu görüşme masasında 123,00 TL maaş artışına mahkum edildik.
Ne artışmış ki kurum bizden bunu nasıl geri alacağını şaşırdı. Biz, maaşlarımız enflasyon karşısında erimesin diye uğraşırken şimdi de kurum yediğimiz yemeğin üzerinden -nasıl kar ederim- derdine düştü.
Biz %3 zam bile alamamışken kurum yediğimiz, hatta duruşmalar, keşifler, kalemdeki işler yüzünden yiyemediğimiz yemeğimize %33 zam yaptı.
Bu nasıl bir zihniyettir ki; Adalet Bakanlığına bağlı bir kurum olan Foça Açık Ceza İnfaz Kurumunun işlettiği yemekhanemizde bize müşteri muamelesi yapılmaktadır.
Yemekhane için;
kira ödemeyen, elektrik-su parası ödemeyen, bünyesinde işçi çalıştırmayan, kendi bakanlığımız olan Adalet Bakanlığına bağlı kurum ve idareciler zarar ettiklerinden bahisle yemeklerimize %33 zam yapmışlar, . . . Bununla yetinmeyip; fişleri aylık olarak tam alma dayatmasında bulunmuşlar, yiyemediğimiz yemeğin fişinin yanacağını beyan etmişlerdir.
Bu nasıl bir adalet anlayışıdır ki; personelinin sırtına her geçen gün yeni bir iş yükü yıkan kurum ağzındaki hatta midesindeki lokmayı almaya çalışmaktadır.
Arkadaşlar; Adliyelerde kesilen harçların haddi hesabı yoktur. Vatandaş daha kapıdan girerken harç yatırmaya başlar, sonra da yaptığımız her iş üzerinden harç kesilmeye devam eder. Bakanlığımız en çok harç kesen Bakanlık haline gelmiştir.
Ne yazıktır ki; personelin yaptığı iş üzerinden Hazineye bu kadar para kazandıran Bakanlığımız bir kuruşunu bile bize geri çevirememektedir.
Tam aksine havuzlarımız harca çevrilerek elimizden alınmış, fazla mesailerimiz görmezden gelinerek fazla çalışma ücretlerimiz kaldırılmıştır.
Biz üvey evlat değiliz. Biz Yargı emekçisiyiz. Yargı ticari işletme değil, bizler de müşteri değiliz. Biz İzmir Adliyesinde görev yapan devlet memurlarıyız. Biz vicdan sahibiyiz. Vatandaş mağdur olmasın diye mesai mefhumu gözetmeden, karşılığını alamadığımız halde çalışan memurlarız. Biz insanız, biz onurlu devlet memurlarıyız. Yemeklerimize yapılan 1 TL lik zam bizim alnımızın teridir.
BİZ İZMİR ADLİYESİYİZ. ALNIMIZIN TERİNE DOKUNDURMAYIZ.






501px;