SGK VE İŞKUR EMEKÇİLERİNİN İKRAMİYELERİ ÖDENENE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK!

275

SGK ve İŞKUR emekçilerinin 666 sayılı kararnameyle hükümet tarafından ortadan kaldırılan ikramiyeleriyle ilgili Anayasa Mahkemesi iptal kararı vermesine rağmen bugüne kadar ödenmeyerek hak gaspına devam edilmektedir.
İşyerlerinden gelen taleplerimizi sözlü ve yazılı olarak kurum yetkililerine iletmemize rağmen, bugüne kadar olumlu bir sonuç alınamamıştır. Bununla birlikte ikramiye talebiyle ilgili birçok ilde davalar açılmış ve davalar olumlu sonuçlanmıştır. Yerel mahkemelerin verdiği kararlar dahi uygulanmayarak suç işlenmeye devam edilmektedir.
Son süreçte usulsüz prim, teşvik ve sağlık harcamaları ile işverenlere verilmeyen cezalar nedeniyle SGK’nın kamuyu 5 milyarın üzerinde zarara uğrattığı Sayıştay raporlarına yansımıştır. Şimdi ise kurum başkanlığının yaptığı temsil harcamalarında 1. 6 milyon TL’nin akıbeti Meclis gündemine taşınmıştır.

Her alanda olduğu gibi bu alanda da hükümetin ve buna bağlı olarak kurumların tutumu, işverenlere gelince kıyak emekçilere gelince hak gaspı olmaya devam etmektedir.
Konu ile ilgili olarak ülke genelinde 13-14 Nisan 2014 tarihlerinde SGK ve İŞKUR yemekhanelerinde bildiriler okuduk, 18-19-20 Şubat 2014 tarihlerinde “Anayasa Mahkemesi Kararı Uygulansın, İkramiyemi İstiyorum” temalı kokartlar taktık ve işkolumuzda örgütlü olan sendikalara, SGK ve İŞKUR emekçilerine mücadelemizi ortaklaştırma çağrısında bulunduk.

SGK ve İŞKUR emekçilerinin ikramiyeleri ödenene kadar mücadelemiz devam edecektir.

MERKEZ YÖNETİM KURULU