İSTANBUL 3 NOLU ŞUBEMİZ SGK’DA YEMEK ÜCRETLERİNE ÖDENEN KATKI PAYININ ARTIRILMASINI PROTESTO ETTİ

320

İstanbul 3 Nolu Şubemiz, SGK’da Tabldot Yönetmeliğinde yapılan değişiklik gerekçe gösterilerek yemek ücretlerine ödenen katkı payının artırılmasını protesto etmek amacıyla bugün Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.
Saat 12. 30’da yapılan ve “Emeğe %3, Yemeğe %153 Zam, Kabul Etmiyoruz” yazılı pankartın açıldığı basın açıklamasına emekçilerin katılımı yoğun oldu.
Açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kendi çalışanlarının var olan haklarını gasp ederek emeği ve çalışmayı hiçe saydığı belirtilerek; yaşanan hak kayıplarına, istihdam belirsizliğine, gelecek kaygılarına, personel yetersizliği nedeniyle yaşanan iş yoğunluğuna, yeni kurulan Merkez Müdürlüklerine yapılan görevlendirmelerde yaşanan haksızlıklara ve ikramiyelerin ödenmemesine değinildi.
Şube Yönetim Kurulu üyemiz Aziz öZKAN’ın okuduğu açıklamada son olarak SGK emekçilerinin yaşadığı sorunların çözümü için başta AKP hükümeti olmak üzere Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakanı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı çözüm bulmaya davet edildi.
Basın Açıklaması Metni İçin

Tıklayınız. . .