SERVİS HAKKIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

38

Başta servis hakkımız olmak üzere, kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi tekrar ediyoruz! Ankara Şubelerimizin çağrısıyla SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü önünde alkışlı protesto eylemi gerçekleştirilerek, mücadele kararlılığımız bir kez daha ifade edildi.

Basın açıklaması metni ve fotoğraflar aşağıdadır:

BASINA VE KAMUOYUNA

SERVİS HAKKIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

85 milyona hizmet veren, EYT’nin bütün yükünü sırtında taşıyan sosyal güvenlik emekçilerine bırakınız teşekkür edilmesini; yol, yemek, personel servisi, izin, fazla mesai ücreti vb. kazanılmış haklarının gaspedilmesi ile karşı karşıyadır.

SGK Emekçileri 85 milyona, 32.981 çalışan ile hizmet vermektedir. 2009 yılında 682 aktif sigortalıya bir SGK personeli düşerken bugün bu rakam 760 aktif sigortalıya bir personel olarak gerilemiştir. Bu da EYT yasası olmasa dahi sosyal güvenlik kurumunun artan iş yüküne göre personel sayısının yetersiz olduğunun açık göstergesidir.

Sosyal Güvenlik Kurumu personeli kamu kurumları arasında en düşük ücretle çalıştırılmaktadır. Tamamı üniversite mezunu olan, yıllarca KPSS’ye hazırlanarak yüksek puanlarla ataması yapılan SGK Emekçileri açlık sınırındaki bir ücretle çalıştırılmaktadırlar. Milyonlarca vatandaşa hizmet veren onların emekli aylığını bağlayan SGK Emekçileri geleceğinde emeklilik görülmemektedir.

Bildiğiniz üzere 15 Mayıs’tan bu yana sözde kamu tasarruf paketine karşı haklarımızı savunmak için işyeri önlerinde protesto eylemleri yapıyoruz. Çünkü biliyoruz aslında gerçek anlamda bir tasarruf yok. Sermayeye 2,2 trilyon teşvik varsa orda aslında tasarruf yoktur. İtibardan tasarruf edilmiyorsa orda kamu tasarrufu yoktur.

23 Mayıs’ta tüm sendikaların olduğu yetki görüşmesinde Kurum Bürokratlarını ve Kurum Başkan Yardımcısı Lütfü Aydın nezdinde SGK Başkanlığını uyardık. “Promosyon anlaşmasında SGK Emekçisinin 3 yıllık hakkını peşkeş çektiniz, ama servis hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedik. Kurum bürokrasisinin SGK Emekçisini yalnız bıraktığını belirttik.

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi çıktığı günden bu yana işyerlerinden başlayarak başta servis hakkımız için alkışlı protesto eylemleri, basın açıklamaları ile SGK Başkanlığı’nı uyardık. Tüm sendikalara ortak mücadele çağrısında bulunduk. SGK Emekçilerinin hakları için “gelin hep beraber üretimden gelen gücümüzü kullanmaya var mısınız, yok musunuz?” dedik. Maalesef yanıt alamadık. Artık söz SGK Emekçisinde!

80 milyon yurttaşa hizmet veren ve EYT’nin yarattığı aşırı iş yükü artında ezilen SGK Emekçileri kazanılmış haklarından vazgeçmeyecektir.

Büro Emekçileri Sendikası olarak emekçi ne derse onu yapacağız. Tüm sendikaları ortak mücadeleye çağırmaya devam ediyoruz. Ağustos Ayı boyunca önünde alkışlı protesto eylemlerini tüm SGK birimlerine yayacağız. İşyerlerinde “Servisimi Geri İstiyorum” kokartları takacağız. Servis ihalesinin yeniden açılması için başlattığımız dilekçeleri toplayacağız. Ve hep beraber Kurum Başkanlığı önünde dilekçelerimizi teslim edeceğiz. Ve Kurum Başkanlığı SGK Emekçisine hesap verene kadar direneceğiz.

Artık Yeter Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz!

  • İptal edilen personel servis hizmeti ihaleleri yeniden açılmalı, tüm büyük şehirlerde personel servis hizmeti sağlanmalıdır.
  • Acilen 3600 Ek gösterge adaletsizliğine son verilmeli ve tüm SGK emekçileri için yasal çalışma yapılmalıdır.
  • Tüm SGK Emekçileri için Sosyal Güvenlik Hizmet Sınıfı-Uzmanlık kadrosu oluşturulmalıdır.
  • Ek ödemeler 20 puan artırılmalı ve tüm ek ödemeler seyyanen ödeme dahil taban maaşa eklenmelidir.
  • 12 yıldır Anayasa Mahkemesi kararına rağmen ödenmeyen ikramiyeler toplu olarak ödenmelidir.
  • Enflasyon oranında artırılmak üzere 10 bin TL. kira yardımı yapılmalıdır.
  • İhale yapılmadan uzatılan banka promosyon anlaşması derhal güncellenmelidir.

Tüm emekçileri kazanılmış haklarımızı savunmak, insanca bir ücret insanca bir yaşam talebiyle sendikamızda örgütlenmeye birlikte mücadeleye çağırıyoruz!

YETKİ BES’E, HAKLARIMIZ İLERİYE!