4+4+4 EĞİTİM YASASINA KARŞI YAPILAN EYLEMDE 502 KİŞİNİN YARGILANDIĞI DAVA BUGÜN BAŞLADI

243

Bilindiği üzere Konfederasyonumuz KESK’in çağrısıyla 4+4+4 eğitim yasasına karşı 28-29 Mart 2012 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen yürüyüşe polis saldırmış, saldırının ardından, aralarında KESK, TMMOB, DİSK ile çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti yöneticisinin de aralarında bulunduğu 502 kişiye “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na aykırılık”, “Kamu görevlilerine cebir ve şiddet kullanmak”, “Kamu ve özel mallara zarar vermek” suçlarından dava açılmıştı.

502 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya çok sayıda tutuksuz sanık ve avukatları katılırken, emek ve meslek örgütlerinin temsilcileri, uluslararası sendikaların temsilcileri ve yurttaşlar da duruşmayı izledi.

Duruşma sonrası Adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Emek ve Meslek Örgütleri adına açıklamayı KESK Genel Başkanı Lami Özgen okudu. DİSK, KESK, TMMOB genel başkanları ile çok sayıda emek ve meslek örgütü üyesi, İngiltere Öğretmenler Sendikası, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu, Avrupa Öğretmenler Sendikaları Konfederasyonu, Yunanistan Öğretmenler Sendikası gibi çok sayıda uluslararası sendika temsilcilerinin de bulunduğu açıklamada uluslar arası sendikaların temsilcileri de konuşma yaptılar.

5 gün sürecek davanın duruşmasına yarın saat 09.30’da devam edilecek.


235px; width: 500px;”>