TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞSİZLİĞİN BEDELİNİ EMEKÇİLERE ÖDETMEK İSTİYOR…

258

Son yaşanan gelişmelerde göstermektedir ki siyasi iktidar her zaman olduğu gibi böl-parçala-yönet taktiğini Türkiye İş Kurumu’nda da uygulamaya çalışmaktadır.

Türkiye İş Kurumu’nda yaşanılan yeniden yapılanma sonrası birçok çarpık uygulama hayata geçirilmiştir. Son yıllarda oluşturulan İş Meslek Danışmanı kadrosu ile istihdam edilen binlerce gencimizden ülkemizdeki işsizliğe çare beklenmektedir.

Son olarak İstanbul’da kurumda çalışan İş Meslek Danışmanlarından aylık 15 kişiyi iş sahibi yapamadıkları için savunmaları istenilmiştir.

Yapısal bir sorun olan işsizliğin çözümü siyasi iktidarın ortaya koyacağı ekonomik ve sosyal politikalarla mümkün olacağını bilen bir yerden siyasi iktidarın bu alanda çalışanlardan bu içerikte bir savunma istemesi ve verilen bu hizmetin performansa tabi tutulması kabul edilemez bir durumdur.


225px; width: 300px; float: ; margin-: 2px; margin-: 2px;”>
]Konuyla ilgili olarak 26.12.2013 Perşembe günü Sendikamız Genel Merkezinde basın toplantısı düzenlenmiş ve Türkiye İş Kurumu’nda yaşanan sorunlar ve Sendikamızın talepleri kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Genel Başkanımız Ahmet Kesik’in Okuduğu Açıklama İçin [kck]a href=’http://bes.org.tr/dosyalar/dosya/152bbf458ef57e.docx’Tıklayınız…


MERKEZ YÖNETİM KURULU