YARGIDAN HUKUKSUZLUĞA [ct]DUR![ct]

302

Sendikamız bültenini dağıttığından dolayı, Gelir İdaresi Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulunca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125/E-b maddesi gereğince Yıldırım Beyazıt Vergi Dairesi Müdürlüğü İşyeri Temsilcimiz Hülya ÇAĞLAR hakkında verilen devlet memurluğundan çıkarma cezasının Ankara 15. İdare Mahkemesinin 13.07.2007 tarihli kararıyla yürütmesi durdurulmuştur.
Kararda, “Bakılan davada; işleme esas alınan soruşturma raporu ile dağıtılan bülten ve anket formunun birlikte incelenmesinden, görev yaptığı kurumda sendika işyeri temsilcisi olan davacının davaya konu disiplin cezası almasına dayanak alınan faaliyetlerinin sendikal faaliyet kapsamında olduğu, dağıttığı öne sürülen bülten ve anket formlarının içeriğinin siyasi ve ideolojik amaçlı bildiri niteliğinde olmadığı anlaşılmakla, davacının yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant vb. basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek fiilinden dolayı devlet memuriyetinden çıkarılması yönünde tesis edilen işlemde mevzuata uyarlılık bulunmamıştır” denilerek, “hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden” yürütmesinin durdurulmasına karar verildiği belirtilmiştir.
Konuyla ilgili olarak, gerek kamuoyuna yönelik yaptığımız açıklamalarda, gerekse de Gelir İdaresi Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulu?nda söz konusu faaliyetin sendikal faaliyetten ibaret olduğu, ifade ve örgütlenme özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği ısrarla ifade edilmiş olmasına rağmen, adeta “sevmediğimiz şeyleri söyleyenleri cezalandırırız” mantığıyla hareket edenlere karşı açmış olduğumuz davada mahkemece verilen karar son derece önemli bir cevap olmuştur.
Sendikamız, iktidarda olan siyasi iktidarların veya onlarla çalışan bürokratların düşüncelerine göre hiçbir zaman hareket etmemiş olup, her zaman onlardan bağımsız olarak doğru bildiği, çalışanlar lehine olan taleplerini her fırsatta dile getirmekten geri durmamış, uygulanan idari işlemlere ve onları uygulayanlara karşı eleştirel tutumunu sürdürmüştür, sürdürmekten de geri durmayacaktır. Onlarca yıldır sürdürdüğümüz sendikal mücadelemizde de hiçbir zaman, yaptırım olarak uygulanan ve mücadelemizi geriletme amacı taşıyan baskı ve cezalar karşısında taviz verilmemiştir, verilmeyecektir de.
Yargı kararı ektedir.
Çalışanlara ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.
BÜRO EMEKÇİLERİ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU