HAKKARİ ŞUBE BAŞKANIMIZIN SÜRGÜNÜ GERİ ALINSIN…

247

” ‘0’ ‘5’


‘5’ ‘200″>
]BASINA VE KAMUOYUNA BÜRO EMEKÇİLERİ YÜRÜYOR BASKILAR DEVAM EDİYOR

Sendikamız BES’in 27 Ekim 2008 tarihinde Samsun Adliyesi önünden başlattığı Yargıda Adalet, Bağımsız Demokratik Türkiye Yürüyüşü büyük bir coşkuyla devam ediyor. Havza, Amasya, Turhal ve Zile üzerinden bugün Tokat’a ulaşan yürüyüş kolumuz, emniyet güçlerinin tüm engelleme çabalarına ve müdahalelere rağmen gösteri ve yürüyüşlerini kararlılıkla sürdürüyor. Çalışma ve yaşama koşullarımızın iyileştirilmesi, Yargı emekçilerinin insanca yaşayacağı bir ücret, sosyal ve özlük taleplerinin çözümü ve insanca yaşam hakkının kazanılması, Yargı’da adaletin sağlanması, laikliğin tesisi; ülkemizde yaşanan temel hak ve özgürlükler önündeki engellerin kaldırılması, emperyalizme bağımlılık politikalarına son verilmesi talebiyle mücadele yürüten Sendikamız, sadece güvenlik kuvvetlerinin müdahalelerine maruz kalmıyor. HAKKARİ ŞUBE BAŞKANIMIZIN SÜRGÜNÜ GERİ ALINSIN
Yıllardır sürdüğümüz grevli, toplu sözleşmeli sendikal hak ve özgürlükler mücadelemiz her dönemde olduğu gibi bugün de, çeşitli baskı ve yıldırma politikalarına maruz kalıyor. Sendikal görevini yerine getiren temsilci ve yöneticilerimiz sık sık Adli ve İdari kovuşturmalara maruz bırakılıyor.
Son olarak, Hakkari Şube Başkanımız Mahmut Ceyhan, bulunduğu sendikal görevin gereği olarak yaptığı bir basın açıklamasından dolayı iki adli, bir idari kovuşturmaya maruz kalmış, adli soruşturma takipsizlikle sonuçlamasına rağmen, idari soruşturmada, bu durum dikkate alınmayarak arkadaşımıza kademe ilerlemesi cezası verilmiştir. Bu da yetmemiş, Hakkari Vergi Dairesinde Veznedar olarak görev yapan, Şube Başkanımız Mahmut Ceyhan, Yozgat Defterdarlığı, Kadışehri Malmüdürlüğüne Gelir memuru olarak isteği dışında Hakkari Valiliğinin emriyle atanmıştır.
Mahkemenin takipsizlik verdiği bir konuda, İdarenin arkadaşımızın hem disiplin cezası, hem de Hakkari’den Yozgat’ta henüz yeni ilçe olmuş Kadışehri’ne sürerek iki kez cezalandırılması hukuka aykırıdır. Bu bir sürgündür. Hakkari Valiliği ve onun emrini uygulayan Gelir İdaresi açıktan Hukuka meydan okumaktadır.
Sendika olarak, bu hukuk ve insanlık dışı uygulamayı şiddetle protesto ediyoruz.
Arkadaşımızın şahsında Sendikamıza yapılan bu haksız ve hukuk dışı uygulamaya karşı fiili ve hukuki düzeyde mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.
Gün dayanışma günüdür, gün her türlü saldırıya karşı güçlerimizi birleştirme ve mücadele günüdür.
28.10.2008
BES
MERKEZ YÖNETİM KURULU