EMEK SEN KURUCU ÜYESİ VE GENEL SEKRETERİ TARIK KANGAL VEFAT ETTİ

308

EMEK SEN KURUCU ÜYESİ VE GENEL SEKRETERİ TARIK KANGAL VEFAT ETTİ
Emek Sen Kurucu Üyesi ve Genel Sekreteri Tarık KANGAL aramızdan ayrıldı. 07.07.1957 tarihinde Sivas’ın Kangal İlçesi Mühürkulak köyünde dünyaya gelen; ilk, orta ve lise eğitimini memleketinde tamamlayan Mücadele Arkadaşımız Tarık KANGAL daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak üniversite öğrenimi için Ankara’ya gelmişti.
”Dönemin zorluklarına rağmen emek ve demokrasi mücadelesinden geri durmayan Tarık KANGAL, bir süre sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki eğitimini bırakarak, Gazi Üniversitesi Matematik Bölümüne geçmiş ve bu arada 21.12.1978 tarihinde Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünde Memur olarak göreve başlamıştı.
Memuriyete başladıktan sonra Gazi Üniversitesi Matematik Bölümünden mezun olan Tarık KANGAL Emek Sen Kurucu Üyesi olarak sorumluluk üstlenmiş ve Kamu Emekçileri Mücadelesinin en coşkulu ve en zorlu döneminde, her türlü zorluğa ve baskıya göğüs gererek Emek Sen Genel Sekreterliği görevini büyük bir başarı ve özveriyle yerine getirmişti.
Emek Sen’in Büro Emekçileri Sendikasına katıldığı güne kadar Emek Sen Genel Sekreteri olarak görev ve sorumluluklarını en iyi biçimde yerine getiren Yol Arkadaşımız 15.05.2005 tarihinde Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünden Şube Müdürü olarak emekli olmuştu.
Akciğer Kanseri olan; 30.11.2008 tarihinde vefat eden ve 01.12.2008 tarihinde Ankara Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığına defnedilen evli ve bir çocuk babası Mücadele Arkadaşımızın Cenaze Törenine yüzlerce Büro Emekçisi ve Mücadele Arkadaşı katıldı.
Susarak gözleriyle konuşan hali ve hızlı adımlarla yürüyüşüyle hatırlayacağımız Mücadele Arkadaşımız Tarık KANGAL’ın anısını Mücadelemizde yaşatacağız…

MERKEZ YÖNETİM KURULU