BES MERKEZİ KADIN EĞİTİMİ ANKARA?DA GERÇEKLEŞTİ?

238

ct0ct =ct150ct ct5ct


ct5ct ct266ct /byk25 Şube Yönetici ve İşyeri Temsilcisi Büro Emekçisi kadınlar, 31 Ocak 2009 tarihinde Ankara SGK Kavaklıdere Eğitim Tesislerinde bir araya geldi.
Aynı gün saat 13.00’de Sağlık Bakanlığı önünde SES Genel Başkanı Bedriye YORGUN, SES MYK Üyesi Hukuk ve Kadın Sekreteri Meryem ÖZSÖĞÜT’ün açığa alınması ile ilgili basın açıklaması yapıldı.
Doç.Dr. Serpil ÇAKIR “Kadın Mücadele Tarihi” üzerine, Petrol-İş Kadın Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Necla AKGÖKÇE’nin “Sendikalarda Kadın Örgütlenmesinin Önemi” üzerine sunumlar yapıldı.
Ardından, Genel Sekreter Döndü TAKA ÇINAR, Genel Eğitim Sekreteri İlknur BİLGEN ve Genel Hukuk TİS Sekreteri Fatma BORA KOÇAŞ’ın katıldığı Krizin Kadın Emeğine Yansımaları ve Mücadele Yöntemleri, Önümüzdeki Dönem Kadın Çalışmalarımız, 8 Mart’a yönelik taleplerimiz üzerine tartışmalar ve önümüzdeki döneme ilişkin planlamalar konuşuldu.
ct0ct =ct150ct ct5ct

ct5ct ct200ct /bykKESK tarafından düzenlenen ve KESK’e bağlı sendikaların şube ve il temsilciliklerinde kadın çalışması yürüten şube yöneticileri olarak toplam 200 kişinin katıldığı “Kriz ve Kadın” forumu 1 Şubat 2009 tarihinde Ankara’da yapıldı.
Etkinlik KESK Kadın Sekreteri Songül MORSÜMBÜL’ün açış konuşması ile başladı. Ardından Dr. Fevziye SAYILAN’ın kolaylaştırıcılığında, Yrd. Doç. Dr. Betül URHAN’ın “Kriz, kadın emeği ve Kadın Örgütlenmesi”, Doç. Dr. Alev ÖZKAZANÇ’ın “ Kriz, Toplumsal Muhalefet ve Kadın Hareketi” başlıklı sunumlarının ardından soru, katkı, öneri ve eleştirilerle 1. bölüm bitirildi.
Öğleden sonra birgün önce işkolları düzeyinde yapılan kadın çalışmalarının sonuçları sendikalar tarafından özet halinde sunuldu. Bu bölümde Eğitim-Sen, SES, BES, Tüm Bel-Sen, Yapı Yol Sen ve BTS sendikaları işkollarından sorun ve önerileri aktardılar.