TOPLU SÖZLEŞME VE GREV HAKKINI KULLANMAK İÇİN İSTANBUL?DAN YÜRÜYEN YÖNETİCİLERİMİZE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ…

275

15 Ağustosta başlayacak Toplu Görüşme Masasına, kamu emekçilerinin başta Toplu Sözleşme olmak üzere sosyal, özlük, maddi ve demokratik taleplerini Başbakanlığa iletmek üzere KESK’in İstanbul’dan bugün başlayan Yürüyüş koluna Gebze Cumhuriyet meydanında polis saldırmış, pek çok arkadaşımız darp edilmiştir.
Aralarında Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, İzmir Şube Başkanımız Ramis Sağlam, Kocaeli Şube Başkanımız Akın Şişman, Eğitim-Sen İzmir 6 Nolu Şube Yöneticisi Pınar Oğuz ve Bursa Eğitimsen Şube Yöneticisi Hasan Özaydınlının bulunduğu pek çok arkadaşımız yaralanmıştır.
Bir kez daha belirtmek isteriz ki, hiçbir saldırı, baskı ve engelleme girişimleri kamu emekçilerinin hak ve özgürlükler mücadelesini engelleyemeyecektir.
İnsanca yaşam, demokratik Türkiye talebiyle yürüyen kamu emekçilerine biber gazı ve coplarla saldırılmasını ve yürüyüşlerinin engellenmesini protesto ediyoruz. Arkadaşlarımıza dayanışma dileklerimizi iletiyoruz.
Demokratikleşme açılımlarının gündemde olduğu bu günlerde bu tür şiddete dayalı baskı ve engelleme girişimleri karşısında Yetkilileri göreve çağırıyoruz.
MERKEZ YÖNETİM KURULU