4 KONFEDERASYONUN ORTAK KARARI GEREĞİNCE:

246


]
[kck]h2 class=’system-pagebreak’ style=’text-align: 22 ŞUBAT 2010 TARİHİNDE[kck]/h2[kck]h2 class=’system-pagebreak’ style=’text-align: TÜRK İŞ, DİSK, TÜRKİYE KAMU SEN[kck]/h2[kck]h2 class=’system-pagebreak’ style=’text-align: ve KESK’in[kck]/h2[kck]h2 class=’system-pagebreak’ style=’text-align: BİRLİKTE ALMIŞ OLDUKLARI[kck]/h2[kck]h2 class=’system-pagebreak’ style=’text-align: KARAR GEREĞİNCE[kck]/h2[kck]h2 class=’system-pagebreak’ style=’text-align: 26 MAYIS 2010’DA GREVDEYİZ…![kck]/h2

1989 Bahar Eylemlerinin ve Büyük Madenci Yürüyüşünün ardından daha sonra KESK’i oluşturan Sendikalarını kuran Mücadeleci Kamu Emekçileri olarak bizler, son yıllarda yaşadığımız en önemli Sınıf Deneyimi olan TEKEL Direnişinin izinden yürüyoruz…
2010 yılının henüz başlarında; ellerinde haklı taleplerini ifade eden Kartonlarından ve Pankartlarından başka hiçbir şey olmayan TEKEL İşçileri; Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Kadını ve Erkeğiyle, Alevisi ve Sünnisiyle, Nasırlı Elleri ve Türbanlı Başlarıyla İMF Politikalarının yürütücüsü durumundaki AKP’nin saldırılarıyla karşılaştıklarında, aslında aralarındaki tüm farklılıklarına rağmen bir Sınıf olduklarını, Emekçi olan herkesin esasen Sınıf Kardeşi olduğunu öğrenmişler ve öğretmişlerdi.
Ankara’da 78 gün süren ve halen devam eden bu Büyük Direniş bizlere Hak Almanın ne demek olduğunu göstermişti.
TEKEL Direnişi nedeniyle Hükümet 4/C statüsündeki Kamu Emekçilerinin Mali, Sosyal ve Özlük Haklarında kısmi iyileştirmelere yol açan 2009/15759 sayılı Bakanlar Kurulu Kararını yayınlamak zorunda kalmış, Danıştay da, TEKEL Direnişini selamlayan bir Karara imza atmıştı.
Geçmişte; Özelleştirmeler karşısında yeterli Mücadelenin verilmemesinin bedelini bugün hep birlikte ödüyoruz.
Ülkemizin tüm değerleri; yerli ve yabancı sermaye çevrelerine peşkeş çekildi.
Bir Tarım ve Hayvancılık Ülkesi olarak bilinen Türkiye; artık kendi yurttaşlarına yetecek kadar Tarımsal Ürünü bile üretemiyor, yurtdışından Et İthalatı yapabilmek için çaba sarfediyor.
Artık herkes görüyor ki; İMF Patentli Özelleştirme Politikalarının sonucunda Özelleştirilen kurumlarda çalışan Emekçiler ya İşsiz, ya da Güvencesiz (4/C) kalıyor!
TEKEL İşçilerine dayatılan 4/C statüsü (Güvencesizlik), 22 Nisan 2010’da yayımlanan bir Başbakanlık Genelgesiyle 16.000 Belediye İşçisine de dayatılmış durumda.
Direnişlerimiz büyütülmez ve birleştirilmezse; sırada Şeker İşçileri ve daha niceleri var. Mücadelelerimizi Birleştirmek ve Direngenleştirmek zorundayız.
Yakın bir gelecekte biz Kamu Emekçilerini de; yürürlüğe konulması planlanan Kamu Personel Rejimi Reformunun ardından ‘Memur’ tanımının değiştirilmesi nedeniyle Güvencesizlik (işten atılma korkusu) bekliyor.
Çalışma yaşamımız Performans Esaslı Yönetim Modeli Uygulamalarıyla birlikte cehenneme çevrilmiş durumda.
Turnikelerle Denetleniyor, Kameralarla Gözetleniyor, Yok Sayılıp Köleleştirilmeye çalışılıyoruz.
Dayanışma ilişkilerimiz yok ediliyor. Bizlere İnsanlık dışı bir Rekabet ve Örgütsüzlük dayatılıyor.

TEKEL Direnişi herkese gösterdi ki; Direnen Emekçiler Yenilmezler!
* Sağlıkta; Muayene Ücreti, İlaç Katkı ve Katılım Payı Uygulamalarına son verilmesi için,
* 4/B ve 4/C statüsündeki Kamu Emekçilerinin Kadroya Alınması için,
* İşyoğunluğunun giderilmesi amacıyla; Yeni ve Kadrolu Personel İstihdamı için,
* Yoksulluk Ücretinin altında bulunan Ücretlerimizin ‘İnsanca Yaşam Ücreti’ düzeyine çıkartılması için,
* Her türden ‘Ücret Adaletsizliği’ne son vermek için,
* ‘Eşit İşe Eşit Ücret’ İlkesinin hayata geçirilmesi için,
* Ek Ödemelerimizin Artırılması, Ayrımcı Uygulamalardan arındırılması ve Emekli Aylıklarımıza yansıtılması için,
* Yapılan Anayasa Değişikliği nedeniyle ortadan kaldırılmaya çalışılan Toplusözleşme ve Grev Hakkımıza sahip çıkmak için,
* İşsizliğe, Yoksulluğa, Yolsuzluğa ve Şiddete Dur demek için,
* Kapitalizmin Krizinin Bedelini Ödememek için,
[kck]h4 style=’text-align: Söylemeye Sözü, Söyleyecek Yüzü olan, Sözüne Güvenilir bir Emek Örgütü,[kck]/h4[kck]h4 style=’text-align: Fiili ve Meşru Mücadeleyi esas alan Mücadeleci bir Sendika olarak;[kck]/h4[kck]h2 style=’text-align:  [kck]/h2[kck]h2 style=’text-align: İNSANCA YAŞAM, GÜVENCELİ İSTİHDAM[kck]/h2[kck]h2 style=’text-align: TOPLUSÖZLEŞME VE GREV HAKKI[kck]/h2[kck]h2 style=’text-align: İÇİN[kck]/h2[kck]h2 style=’text-align: 26 MAYIS 2010 ÇARŞAMBA GÜNÜ GREVDEYİZ![kck]/h2

MERKEZ YÖNETİM KURULU