SOSYALİST BASIN ÜZERİNDEKİ BASKILARA SON!

263

24 Aralık 2010 Cuma günü sabaha karşı saat 03.15 civarında İstanbul’da Yürüyüş Dergisinin merkez bürosu çevik kuvvet, özel hareket timleri ve helikopterli güçler tarafından basıldı. Duvarlar kırıldı, kapılar oksijen kaynaklarıyla kesildi, dergi bürosu talan edildi, dergi çalışanları işkenceyle gözaltına alındı, yollar kesildi.
Bu baskın ve yaşanan gözaltlılarla basın özgürlüğü, hukuk devleti ve demokrasi ayaklar altına alındı. AKP tipi ‘ileri demokrasi’ bu olsa gerek.
Halkın ‘haber alma özgürlüğü hakkına’ egemen sınıfların tahammül edemediğini çok iyi biliyoruz. Yürüyüş Dergisi’nin maruz kaldığı baskın Terörle Mücadele Yasası’na dayanmaktadır. Bu yasa çıktığından beri tüm toplumsal muhalefet ve bu muhalefete taraf olan devrimci sosyalist ve yurtsever basın sürekli baskınlarla, toplatmalarla, kapatmalarla yüz yüze kaldı. Terörle Mücadele Yasası çöpe atılmadan, devletin kolluk kuvvetlerine tanınan ‘hukuki’ ve keyfi yetkileri kullanarak basın susturulmaya devam edecektir.
Bu çerçevede gözaltına alınan dergi çalışanları 27 Aralık tarihinde savcılığa çıkarılmış ve gözaltına alınan 12 kişiden 5’i tutuklanarak Sincan F Tipi Hapishanesine gönderilmiştir.
Yürüyüş Dergisi’ne yapılan saldırıyı ve tutuklamaları protesto ediyor, temel hak ve özgürlüklere yapılmış bu saldırılara karşı emek ve demokrasi güçlerini dayanışmaya çağırıyoruz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU