MÜBAŞİRLER İÇİN ZORUNLU BİR AÇIKLAMA?!

258

Tüm Örgütümüzce bilindiği üzere, Sendikamız 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun çıkışının ardından bugüne kadar, Adalet Bakanlığında Yetkili Sendika olsun ya da olmasın “Yargı Emekçisi Mübaşir Arkadaşlarımızın Yardımcı Hizmetler Sınıfından çıkartılarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil edilmeleri” için büyük çabalar sarfetmiştir.
Adalet Bakanlığı ile Sendikamız arasında imzalanan tüm Kurum İdari Kurulu Tutanaklarında bu konu Gündem haline getirilmiş, Yargı ile ilgili hemen her Eylemliliğimizde Mübaşirlerin Çalışma Koşulları da dahil olmak üzere, tüm Sorun ve Talepleri ifade edilmiştir.
Mübaşirlerin Sorun ve Taleplerine ilişkin olarak Adalet Bakanlığı ile yapılan Görüşmelerin yanı sıra, TBMM’de Grubu bulunan Siyasi Partilerle de çeşitli zamanlarda Mübaşirlerin kendi öznel koşullarıyla ilgili konular değerlendirilmiş, Sorunlarının çözümü için Siyasi Parti Grup Başkan Vekilleriyle, TBMM Komisyonlarında Görevli Milletvekilleriyle muhtelif zamanlarda çeşitli Görüşmeler gerçekleştirilmiştir.
Mübaşir Arkadaşlarımızın Sorun ve Taleplerinin TBMM Gündemine Taşınması ve Sorun ve Talepleriyle ilgili olarak TBMM’de bir Araştırma Komisyonu kurulabilmesinin sağlanması ile Mübaşirlerin Yardımcı Hizmetler Sınıfından çıkartılarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil edilebilmeleri için son olarak, Sendikamızın Girişimleriyle, bir grup CHP Milletvekilinin imzasıyla 11 Ocak 2011 tarihinde TBMM Başkanlığına başvuruda bulunulmuştur.
Sendikamız Genel Merkezinin yürüttüğü Görüşmeler neticesinde, CHP’li Milletvekillerinin Mübaşirlerin Sorunlarının Tespiti ve Çözüm Yollarının Üretilmesinin Sağlanması ile Mübaşirlerin Yardımcı Hizmetler Sınıfından çıkartılarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil edilmelerinin sağlanması için TBMM’de bir Araştırma Komisyonu Kurulmasını talep etmeleri üzerine, Adalet Bakanlığı, 3. Yargı Reformu Paketi olarak bilinen Yasal Düzenlemeye Mübaşirlerin Yardımcı Hizmetler Sınıfından çıkartılarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil edilmelerini içeren bir madde koymuştur.
Ancak; Adalet Bakanlığınca Yasal Düzenlemeye konulan Mübaşirlerin Yardımcı Hizmetler Sınıfından çıkartılarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil edilmelerine dair madde, daha sonra Başbakanlık tarafından TBMM’ye gönderilen Kanun Teklifinde yer almamaktadır.
Henüz, TBMM Komisyonlarında bile görüşülmesine başlanmayan bu Kanun Teklifi ile ilgili olarak, bizim dışımızdaki tüm Sendikalar çeşitli söylentiler yaymakta, yanlış bilgilendirmeler üzerinden, Mübaşir Arkadaşlarımızı manipüle etmeye çalışmaktadır.
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Ahmet İYİMAYA halen görevi başında değlidir. Komisyon Başkanı Ahmet İYİMAYA’nın yokluğunda, TBMM Adalet Komisyonunun Toplantı yapması beklenilmemektedir. Bahse konu Kanun Tasarısı 6 Şubat 2012 tarihinde, Komisyon Başkan Vekili Hakkı KÖYLÜ’nün imzasıyla Adalet Komisyonu Üyesi Milletvekillerine iletilmiştir.
TBMM Adalet Komisyonunun, basında 3. Yargı Reformu olarak bahsolunan Kanun Tasarısını görüşmeye başlaması halinde, Komisyon Üyesi Ana Muhalefet Partisine mensup Milletvekilleri, Mübaşir Arkadaşlarımızın Yardımcı Hizmetler Sınıfından çıkartılarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil edilmeleri için gereken Önergeyi Komisyona vereceklerdir. Sendika olarakbu aşamada, gerekli eylem ve etkinlikler planlanacaktır.
Bugüne kadar bu konuda bir tek eylem bile yapmayan, bu sorunu görmezden gelen, bu konuda bir tek adım bile atmayan sendikaların, Mübaşir Arkadaşlarımızı manipüle etme girişimleri karşısında tüm Şube ve Temsilciliklerimizin duyarlı olmaları gerekmektedir.
Kanun Tasarısında Mübaşir Arkadaşlarımızın Yardımcı Hizmetler Sınıfından çıkartılarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil edilmeleri için gereken düzenlemelerin yapılmaması halinde, geçmişten bugüne olduğu gibi, bugünden yarına da, Büro Emekçileri Sendikası üzerine düşen görev ve sorumlulukları fazlasıyla yerine getirmeye devam edecektir.
MERKEZ YÖNETİM KURULU

kcka href=cthttp://www.bes.org.tr/dosyalar/dosya/151c77080a83f1.pdfctbykTBMM’de Araştırma Komisyonu Kurulmasıyla ilgili Önerge için Tıklayınız…kck/abyk