SIRA YANDAŞ TARAFTAR’DA!

245

AKP hükümeti gezi direnişi travmasından kurtulamadığını bu kez de tribünlerde uygulamaya koyduğu komik senaryo ile ortaya koydu… 10 yılı aşan iktidar sürecinde yandaş sendika, yandaş basın derken sıra şimdi de yandaş taraftar gurubuna geldi. Statlarda siyasete izin vermeyeceğiz diyen hükümet, doğrudan parti aracılığıyla oluşturduğu Beşiktaş 1453 taraftar gurubunu otobüslerle maça taşıdığını, biletsiz, üst aramasız olarak stada soktuğunu gördükten sonra maç sonunda ortaya çıkan provokasyonu anlamak zor olmasa gerek…

Gezi direnişi sürecinde ortaya koyduğu pratikle taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kuran ÇARŞI gurubunu hedef alan bu provokasyonu çarşı gurubunun boşa çıkaracağından hiç şüphemiz yok. Bunu zaten yayınladıkları bildiri ile de ortaya koydular. Burada anlaşılması gereken, bu güne kadar iktidarların değirmenine su taşıyan taraftar gruplarının muhalif kimliğe bürünmesinin AKP hükümetinde yarattığı rahatsızlıktır.

Evet, tribünlerde siyaset serbest iktidarı eleştirmek yasak mantığı ile hareket eden hükümet klasik yöntemleri ile Beşiktaş taraftar gruplarını bölerek kendi güdümünde taraftar grupları yaratmak istemektedir.


AKP’ye önerimiz, toplumdan gelen demokratik tepkileri bastırmaya değil anlamaya çalışmalıdır. Gezi süreci de göstermiştir ki, toplumda Kürdünden, Türküne, alevisinden, sünnisine, genci, yaşlısı, kadını, erkeği, işçisi, memuru, herkes daha fazla demokrasi, insanca yaşam istiyor ve bu talep etrafında bir araya gelerek kazanmanın tadını aldılar bir kere..

AKP İKTİDARINI UYARIYORUZ!
KOMPLO TEORİLERİNİ BIRAK, BÖLÜCÜLÜK YAPMA, TOPLUMUN TALEPLERİNE KULAK VER!

“Futbol, bizim için sadece futbol değildir… Sahip olduğu değerlerle bir duruştur… Hayatı futbola değil, futbolu hayata feda edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın… Ve Çarşı bizim namusumuzdur…”
[kck]a href=’http://bes.org.tr/dosyalar/dosya/15243edde49fcc.docx’Devamı…