YARGI’DA ADALET, BAĞIMSIZ, DEMOKRATİK TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜMÜZ BAŞLADI…

233

” ‘0’ =’161′ ‘5’


‘5’ ‘215″>
]Yargı’da Adalet Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşümüz 27.10.2008 Pazartesi günü saat 12.30’da Samsun Adliyesi önünde yaptığımız Kitlesel Basın Açıklamasıyla başladı.
‘center’
Türkiye’nin dört bir yanından Samsun’a gelen Büro Emekçilerinden oluşan Yürüyüş Kolumuz BES Samsun Şubesi önünden Samsun Defterdarlığına kadar yürüdü. Burada Samsun Defterdarlığı ve Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı personeli olan Büro Emekçileriyle birleşen Yürüyüş Kolumuz daha sonra Samsun Adliyesine doğru yürüyüşe geçti.
Samsun’dan başlattığımız Yargı’da Adalet Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşümüze; Samsun’da bulunan Sendikaların, Emek ve Meslek Örgütlerinin, Demokratik Kitle Örgütlerinin ve KESK Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Akman ŞİMŞEK’in katılımı ve desteği Kamuoyu tarafından önemli ve anlamlı bulundu.
[kck]div style=’text-align: center’

]Samsun Adliyesi önünde yapılan Kitlesel Basın Açıklaması sırasında taşınan Pankart ve Dövizler eylemin görkemli bir biçimde hayata geçirilmesine katkı sağladı.
Yürüyüş Kolunun en önde taşıdığı ‘Yargı’da Adalet Bağımsız, Demokratik Türkiye için Yürüyoruz’ pankartının ardında; ‘Yargı’da Adalet İstiyoruz’, ‘Eşit İşe Eşit Ücret’, ‘Performans Yönetimine Hayır’, ‘Adalet Hizmetleri Tazminatı Arttırılsın’, ‘İMF Defol Bu Ülke Bu Halk Satılık Değil’ dövizleri yer aldı. ” ‘0’ =’269′

‘357″>

Samsun Adliyesi önünde saat 12.30’da BES Genel Başkanı Osman BİÇER tarafından yapılan Basın Açıklamasının ardından KESK Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman ŞİMŞEK söz alarak Yargı’da Adalet Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşünün günümüzdeki anlam ve önemine dikkat çekerek, Kasım ayı sonunda, KESK’in de içerisinde yer alacağı Ankara eylemine çağrıda bulundu.
Samsun Adliyesi önündeki Kitlesel Basın Açıklamasının ardından 2 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştiren Yürüyüş Kolumuz, yüzlerce kişinin katılımıyla ve coşkulu bir biçimde Samsun’dan uğurlandı.
Saat 14.30’da Havza’ya ulaşan Yürüyüş Kolumuz Havza Hükümet Konağına kadar gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından Hükümet Konağı önünde taleplerini ifade eden Basın Açıklamasını gerçekleştirdi.
Havza Hükümet Konağı önünde Basın Açıklaması yapmamız Emniyet görevlileri tarafından engellenmeye çalışıldıysa da, Yürüyüş Kolumuzun disiplinli ve kararlı tutumu, Emniyet görevlilerinin engelleme girişimlerine izin vermedi. Burada yapılan Basın Açıklamasında Emniyet’in tutumu da açıklıkla eleştirildi.
Saat 15.00’da Havza’dan ayrılan Yürüyüş Kolumuz, 16.30 sularında Amasya’ya ulaştı ve Amasya Üniversitesi Rektörlüğü önünden Yavuz Selim Meydanı’na kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Amasya Emniyetinin yürüyüşümüzü engelleme girişimlerini boşa çıkartan Yürüyüş Kolumuz Yavuz Selim Meydanında KESK Amasya Şubeler Platformu tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.
Yavuz Selim Meydanında gerçekleştirilen Kitlesel Basın Açıklamasının ardından KESK Amasya Şubeler Platformunda konuk edilen Yürüyüş Kolumuz bu gece Amasya’da konaklayacak ve 28.10.2008 Salı günü Tokat’a ulaşacaktır.
Yürüyüş sırasında okunan basın açıklaması metni için