ZARAR ETTİĞİ İÇİN BAKANLIĞINA AİT SOSYAL TESİSLERİ SATACAĞINI SÖYLEYEN MALİYE BAKANI GERÇEKLERİ İFADE ETMİYOR…!

230

AKP İktidarı Kamuya ait Sosyal Tesisleri birer birer satmaktadır. Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK 12 Temmuz 2010 Pazartesi günü yaptığı Basın Toplantısında “Maliye Bakanlığı Sosyal Tesislerinden başlayarak, Kamuya ait bütün Sosyal Tesisleri satışa çıkaracağını” ilan etmiştir.
1990’lı yıllarla başlayan Özelleştirme Uygulamaları ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri ülkede artan İşsizliğin ve Yoksulluğun sebebi olarak Zarar eden Kamu Kuruluşlarını işaret etmişler ve buraların acil olarak elden çıkartılıp, bunların satışından elde edilecek Sıcak Para ile yeni Üretim Tesisleri açılacağı vaadiyle halkımızı kandırmışlardır.
Geçmişe doğru dönüp baktığımızda sürekli olarak Sıcak Para girişi olan ve zarar etmediği gibi ülke ekonomisine önemli katkılarda da bulunan Telekom, TEK, Petrol Ofisi, Tüpraş, TEKEL, ve Limanlar gibi daha sayamayacağımız Kamuya ait birçok Varlığın satıldığını görmekteyiz.
1990’lı yılların başlarında Kayıtlı İşsizlik Oranı %7 civarında iken, 2009 yılında İşsizlik Oranı %13 civarına yükselmiştir.
Neo liberal politikalar ile gelinen bu noktada; Özelleştirme Uygulamaları; Yoksulluğu, Yolsuzluğu ve İşsizliği her geçen gün daha da artırmıştır.
1990’lı yılların başından bu yana üretilen çeşitli yalan ve dolanlarla Kamuya ait tüm Kuruluşlar satılmış, yani, esasen, Yerli ve Yabancı ‘Yandaş Sermaye’ gruplarına peşkeş çekilmiştir.
AKP Hükümeti de, kendisinden önceki Sermaye İktidarları gibi, tüm Mali Strateji ve Politikalarını satılacak olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının, Sosyal Tesislerin ve Hazine Arazilerinin üzerine kurmuştur.
Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK; Maliye Emekçilerinin kullanımına açık olan Maliye Bakanlığına ait Sosyal Tesisleri satışa çıkardığını açıkça ilan etmiştir.
Anlaşılan o dur ki; Sayın Bakan, kendisinden önceki ‘Halefi’ Sayın Kemal UNAKITAN’ın ‘Babalar Gibi Satarım’ düşünce ve söylemini, onun ‘Selefi’ olarak aynen kabul ve tekrar etmektedir.
Sayın Bakan, düzenlediği Basın Toplantısında; ‘Maliye Bakanlığı Bünyesindeki Sosyal Tesislerin Zarar Ettiğini’ ve bundan dolayı ‘Satışa Sunulduğunu’ söylemiştir.
Son 10 yıldır Maliye Bakanlığı Sosyal Tesisleri Ticari bir Mantıkla işletilmiştir. Sosyal Tesislerin Bilançolarına bir göz attığımızda; son 7 yıldır hiçbir biçimde zarar etmediği görülebildiği gibi, Sayın Bakanın açıklamalarının aksine, Maliye Bakanlığı bütçesine katkı sunduğu da açıkça ortadadır. Zira; Sosyal Tesislerin Kasasında, Sosyal Tesislerin Getirisi olarak şu anda 5 Trilyon Lirayı aşan Nakit Paranın olduğu görülebilmektedir.
Anlaşıldığı üzere; Sayın Bakan tarafından açıklanan ‘Sosyal Tesislerin Zarar Ettiğine’ ilişkin beyanlar gerçekleri yansıtmamaktadır.
Diğer taraftan; bahsi geçen Sosyal Tesisler; Yaz aylarında Dinlenme Kampı olarak hizmet verdiği gibi, Kış aylarında da, Eğitim Amaçlı olarak hizmet vermektedir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılması öngörülen değişikliklerde; Eğitim Birimlerinin Kapatılması, Eğitim verilmesi gereken Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ‘Dışarıdan Hizmet Satın Alma Yöntemi’ ile eğitimlerini yapabilmelerine ilişkin, yani Sermaye Yanlısı düzenlemeler de yer almaktadır.
Böylesi Sermaye Yanlısı Düzenlemelerin de içerisinde yer aldığı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Değişikliğine ilişkin Kanun Tasarısı TBMM’nde beklerken, daha değişiklik Yasalaşmadan, Sayın Maliye Bakanının alel acele, Maliye Bakanlığına ait Eğitim ve Dinlenme Tesislerini satışa çıkardığını ilan etmesi çok manidardır.
Sayın Bakanın bu tutumu anlaşılır ve kabul edilebilir bir tutum değildir. Maliye Bakanlığınca satışa sunulan ve esasen Kamu Malı olan bu Eğitim ve Dinlenme Tesisleri ile Tesislere ait Araziler birçok Turizmci ve Sanayicinin iştahını kabartmaktadır.
Maliye Bakanlığında örgütlü bir Emek Örgütü, bir Mücadele Örgütü olarak, Maliye Emekçilerinin Hak ve Çıkarlarını Korumak, Halkımızın ödediği Vergiler ile hizmete açılmış bulunan Kamuya ait bu Tesislerin ‘Yandaş Sermaye’ye peşkeş çekilmesi girişimine şiddetle karşı çıkıyoruz.
Fiili ve Meşru Mücadele Yöntemlerini esas alan bir Sendika olarak, Sayın Maliye Bakanınca açıklanan bu ‘Yandaş Sermaye’ye ‘Kıyak Çekme’ mantığı çerçevesinde değerlendirilebilir nitelikteki ‘Maliye Bakanlığı Sosyal Tesislerinden başlayarak, Kamuya ait bütün Sosyal Tesisleri satışa çıkarılacağına’ ilişkin ‘AKP Girişimciliğine’ Karşı Olduğumuzu ve buna karşı Mücadele edeceğimizin bilinmesi hususunu Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız…!

MERKEZ YÖNETİM KURULU