ÜCRET ADALETSİZLİĞİNE VE EK ÖDEME AYRIMCILIĞINA SON…!

218


]Büro Emekçileri Sendikası ücret adaletsizliğinin ve ek ödeme ayrımcılığının giderilmesi için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i bir kez daha sözünü tutmaya çağırdı.
Maliye işyerlerinden toplanan binlerce dilekçeyi BES Merkez Temsilciler Kurulu Üyeleri ile birlikte 7 Ekim 2010 tarihinde Bakanlığa iletti.
Şiddetli yağmura rağmen Maliye Emekçileri taleplerini kazanma kararlılığını ortaya koydu. Maliye Emekçileri eylem sırasında ‘Eşit İşe Eşit Ücret’, ‘Ücrette Vergide Adalet’, ‘Topla Parayı Al Havayı’ sloganları ile talep ve tepkilerini ortaya koydu.
Basın açıklamasının ardından toplanan dilekçeler, bir heyetle Evrak Servisine götürüldüğünde, servisin fazla mesai alamaması nedeniyle iş bıraktıkları görüldü. Mesai bitimine doğru dosyalar teslim alındı.
Basın Açıklaması Metni:
07.10.2010
MALİYE BAKANINI SÖZÜNÜ TUTMAYA,
ÜCRET ADALETİNİ SAĞLAMAYA,
EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET İLKESİNE UYGUN DAVRANMAYA ÇAĞIRIYORUZ’!


style=’float: ; margin: 5px;’ ‘267″>
]Değerli Basın Emekçileri; Sevgili Mücadele Arkadaşlarım; hepinizi Büro Emekçileri Sendikası Merkez Temsilciler Kurulu adına Dostluk ve Saygıyla Selamlıyorum’!
Bilindiği üzere; Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK tarafından 7 Eylül 2010 tarihinde 213 sayılı Vergi Usul Kanunundaki Yetkinin kullanımı yoluyla Bakanlık Merkez ve Taşra Teşkilatı Kadrolarında çalışan Defterdar Yardımcıları ile 1 ve 2 Kadro Derecesine sahip Müdür ve Müdür Yardımcılarının Ek Ödemelerinde yeni bir düzenleme yapılmış bulunmaktadır.
Bu yeni düzenlemenin zamanlaması çok ilginçtir! Bu düzenlemeyle, ‘Çok Sınırlı Sayıdaki Personele’, Bayram Hediyesi, Bayram Arifesinde verilmiş, ancak, Maliye emekçilerinin büyük çoğunluğunun bayram sevinci ise bayram dönüşünde hüsrana dönüşmüştür.
Yapılan Ek Ödeme Artışları; Maliye Bakanlığı ve Hükümet Yetkililerinin ‘Eşitlik’ ve ‘Adalet’ anlayışlarını açıkça ortaya koymaktadır.
Sayın Bakan, 30 Mart 2010 Salı günü Sendikamız Merkez Yönetim Kuruluna vermiş olduğu ‘Söz’ü bile unutmuş ve yıllardan bu yana ‘Eşit İşe, Eşit Ücret’ Mücadelesi veren ‘Maliye Emekçilerini Görmezden Gelmeyi Tercih Etmiş’tir.
Yeni Ek Ödeme Düzenlemesiyle; Defterdar Yardımcıları, Grup Müdürleri, Gelir, Muhasebe, Muhakemat, Personel, Milli Emlak, Vergi Dairesi Müdürleri ile Malmüdürleri ve diğer Müdürlerle, bunların Yardımcılarından sadece ve sadece 1 ve 2 Dereceli Kadrolara sahip bulunanların Ek Ödeme Oranları 15 ila 40 Puan arasında artırılmış bulunmaktadır. Yani yukarıda belirtilen kadrolarda görev yapan kişilerin Ücretlerine Aylık olarak yaklaşık 90 TL ile 230 TL arasında zam yapılmış bulunmaktadır.


style=’float: ; border: 0; margin: 5px;’ ‘267″>
]Adı geçen Kadrolarda görev yapan personelin Ücretlerindeki bu artış elbette olumludur.
En azından Maliye Bakanlığı personelinin ‘Yönetici Pozisyonunda’ bulunanlarından ‘Bir Kısmının Ücretleri Artırılmış’, Refah Düzeyleri belirli oranda yükseltilmiştir.
Ancak, yapılan bu düzenleme ‘Eksik bir Düzenlemedir’. Onbinlerce Maliye Emekçisini ‘Kapsam Dışı Bırakan Bu Yeni Ek Ödeme Düzenlemesiyle’ Maliye Bakanlığı Personeli arasındaki ‘Ayrımcı Uygulamalara’ bir yenisi daha eklenmiştir.
Bakanlık yetkilileri, Maliye Bakanlığında görev yapan Onbinlerce Memuru, Yoklama ve İcra Memurunu, Veri Hazırlama Kontrol Memurunu, Hizmetliyi, Bekçiyi, Aşçıyı, Vergi, Milli Emlak ve Muhasebe Denetmenlerini, Gelir, Muhasebe ve Milli Emlak Uzmanlarını, 1. ve 2. Derece Kadroya sahip olmayan Müdür Yardımcılarını bu düzenlemenin dışında tutarak, Hükümetin Ayrımcı ve Bölücü Politikalarına bir yenisini daha eklemiştir.
Maliye Bakanlığında çalışan, Aynı Masalarda Aynı İşi Yapan, Görev, Yetki ve Sorumluluk açısından, aynı Adli, İdari, Mali ve Cezai Sorumluluğa sahip olan personel arasında ‘Uzmanlık uygulamalarıyla başlayan, kurumda çalışanlar arasındaki İşbarışını Bozan, Personeli Birbirine Düşürmekten Çekinmeyen Sayın Bakan; 30 Mart 2010 Salı günü Sendikamız Merkez Yönetim Kuruluna vermiş olduğu ‘Söz’ü de unutarak kendisinden önceki Maliye Bakanları gibi, Kurum Çalışanlarını Kendi İçinde Çatıştırmaktan kaçınmamıştır.

style=’margin: 5px; float: ;’ ‘267″>

Sayın Bakan 30 Mart 2010 tarihinde Merkez Yönetim Kurulumuzla yapmış olduğu Görüşmede dile getirilen Düşük Ücretler ve Maliye Emekçileri arasındaki Ücret Adaletsizliği konusuyla ilgili olarak: ‘kurumda çalışan tüm personelin Uzman olarak atanmasının olanaklı olmadığını, ancak, kurum personeli arasında yaşanan Ücret Adaletsizliğini kendilerinin de gördüğünü ve kabul ettiğini’ ve ‘kurumda yaşanan Ücret Adaletsizliği ve Personel Arasındaki Huzursuzluğu Gidermek Amacıyla bu konuda Maliye Bakanı olarak Ellerinde Varolan Enstrümanla Sorunun Çözümü konusunda gerekli adımları atacaklarını’ ifade etmişlerdir.
Bu sözleri söyleyen Sayın Bakanın, söylediği ‘Söz’ ile yaptığı ‘İş’ arasında korkunç bir fark vardır. Sayın Bakan ‘Söz’ünden çark etmiştir. Sayın Bakan ‘Söz’ünden dönmüştür.
Sayın Bakanın bu tutumu açıkça Bölücüdür. Öyle ki; Sayın Bakan, Yönetici Kademesinde bulunan Müdür Yardımcıları arasında bile ayrım yapmaktan kaçınmamıştır.
Müdür Yardımcılarından sadece 1 ve 2 Dereceli Kadrolara sahip bulunanların Ücretlerinde Ek Ödeme yoluyla artış yapan Sayın Bakan, 1 ve 2 Dereceli Kadrolara sahip bulunmayan Yüzlerce Müdür Yardımcısını da bu Ücret Artışından Dışlamıştır.


style=’margin: 5px; float: ;’ ‘240″>
]Elbette ki biz; Sayın Bakanın bu Uygulamasını onaylamayacağız. Yanlış yapılan, Eksik yapılan her İş ve Uygulama karşısında olduğu gibi, Meşru Mücadele ve Direnme Hakkımızı kullanacağız!
Maliye Emekçilerinin Mücadele Örgütü olarak, Sayın Bakanı’nı 30 Mart 2010 tarihinde Merkez Yönetim Kurulumuza vermiş olduğu ‘Söz’ün gereği yerine getirmeye çağırıyoruz.
Maliye Emekçileri olarak talebiz açıktır; Ek Ödemelerle ilgili Usul ve Esaslar Yeniden Düzenlenmelidir!
Merkez/Taşra, Kadro/Unvan, Yönetici/Çalışan, Derece/Kademe, Büyükşehir/İlçe vb. tüm ayrımcı uygulamalar ortadan kaldırılmalı, Yöneticiler ve Uzman olanlar gibi, tüm Maliye Emekçilerinin de İnsan olduğunu Gören ve Gözeten bir biçimde, Kurumda yaşanan Ücret Adaletsizliğini de ortadan kaldıracak bir şekilde, günün Koşullarına Uygun olarak Asgari %50 Oranında ve Bütünlüklü olarak Artırılmalı, Ek Ödemelerin bu haliyle Emekli Maaş ve İkramiyelerine Yansıtılması da sağlanmalıdır!
Bizler Büro Emekçileri Sendikasının Üyeleri olarak Sayın Maliye Bakanının bu Haksız ve Adaletsiz uygulamasına karşı Sendikamızın Üyesi olan ya da olmayan ve/veya farklı Sendikalarda Örgütlü olan, tüm Maliye Emekçileriyle birlikte El Ele, Omuz Omuza, Birlikte Mücadele ediyoruz.

style=’margin: 5px; float: ;’ ‘240″>

İlk olarak 15 Eylül 2010 tarihinde Sendikamız Genel Merkezinde düzenlenen Basın Toplantısıyla Mücadele Programımızın bir bölümünü Kamuoyuyla paylaşmıştık.
16 ‘ 24 Eylül 2010 tarihleri arasında ülkemizin dört biryanından, 81 ilden, yüzlerce ilçeden, Vergi Dairelerinde, Malmüdürlüklerinde, Saymanlıklarda çalışan onbinlerce Maliye Emekçisi haklı taleplerimizi içeren Dilekçelerimizi Maliye Bakanlığına faksladılar. Öyle ki; Maliye Bakanlığının faksı günlerce kilitlendi, meşgul çaldı.
22 ve 29 Eylül 2010 tarihlerinde ülke genelinde Maliye Bakanlığına bağlı tüm işyerlerinde 1’er saat İş Bırakarak, Kitlesel Basın Açıklamaları yaptık.
5 Ekim 2010 tarihinde ülke genelinde tüm Şube ve İl Temsilciliklerimiz, İl Defterdarları ve Vergi Dairesi Başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdiler. Sayın Bakanın Haksız ve Adaletsiz uygulaması karşısında takındığımız tutumu İl Defterdarlarına ve Vergi Dairesi Başkanlarına ilettiler. Onların da bu konuda sessiz kalmamalarını talep ettiler.
Ve bugün 7 Ekim 2010 Perşembe günü ülke genelinden Ankara’ya gelen Merkez Temsilciler Kurulu Üyelerimizle birlikte, yüzlerce işyerinde, onbinlerce Maliye Emekçisi tarafından imzalanan Dilekçelerimizi Maliye Bakanlığına teslim edeceğiz.
Büro Emekçileri Sendikası olarak, buradan, Maliye Bakanlığı önünden, Sayın Bakanın bu Haksız ve Taraflı tutumundan geri çekileceği güne kadar Mücadeleyi Yükselteceğimizi ilan ediyoruz!


style=’margin: 5px; float: ;’ ‘267″>
]Sayın Bakan bilmelidir ki; ‘Söz’, ‘Namustur’. Maliye Emekçileri açısından ‘Hepbirlikte Sonuna Kadar’ bir Mücadele süreci yeni yeni başlamıştır.
Bundan sonra Maliye Emekçileri açısından ‘Durmak Yok, Gerilemek Asla’ Şiarı geçerlidir.
‘Taşı Delen Suyun Gücü Değil, Damlaların Sürekliliğidir’ sözünde ifade edilen biçimiyle, Sayın Bakan Sözünü Tutana Kadar her türlü Fiili ve Meşru Mücadele Yöntemleri Maliye Emekçileri tarafından hayata geçirilecektir.
Bir kez daha hatırlatıyoruz, Sayın Bakan: ‘Bizi Bölemeyeceksiniz’, ‘Bizi Yenemeyeceksiniz’.
Haksız ve adaletsiz her türlü uygulamanızın Mağduru olan Maliye Emekçileriyle birlikte, bu Uygulamalarınızın Muhatabı olan bir Emek Örgütü, bir Mücadele Örgütü, bir Sınıf Örgütü olarak Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz.
Direne, Direne Kazanacağız. Çünkü TEKEL İşçilerinin de dediği gibi ‘Biz Haklıyız, Biz Kazanacağız”
;’
MERKEZ YÖNETİM KURULU

Basın Açıklaması PDF İçin [kck]a href=’http://www.bes.org.tr/images/stories/dosyaekleri/7102010.pdf'[byk]Tıklayınız…[kck]/a[byk