AKP KADROLAŞMASI TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI…

225



]Sendikamızın Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığında yürütülen AKP Kadrolaşması ile ilgili olarak sürdürdüğü çabalar CHP MYK Üyesi ve Kırklareli Milletvekili Sayın Av. Turgut DİBEK tarafından TBMM Gündemine taşınmıştır.
Sayın Turgut DİBEK tarafından, Sayın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına sunulan Soru Önergesi ekte bilgilerinize sunulmuştur.
TBMM Başkanlığına sunulan Soru Önergesi ile ilgili olarak Sayın Turgut DİBEK tarafından yapılan Açıklamada ‘Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 28.08.2010 tarihinde yapılan Vergi Dairesi Müdür Yardımcılığı Sınavı sonrasında ilan edilen Liste önce değiştirildi. Bu konuya dair yapılan itirazlar Yetkililerce dikkate bile alınmadı. Daha sonra değiştirilen Listedeki 518 kişi Sözlü Sınava alındı. Bu sınav Sesli ya da Görüntülü olarak kayıt altına da alınmadı. 13-24 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılan Sözlü Sınavın Kayıt Altına Alınmamasının nedeni bizim Ana Muhalefet Partisi olarak Anayasa Mahkemesine taşıdığımız 6009 sayılı Kanunun 42’nci maddesiyle 5345 sayılı Yasanın 29 uncu maddesine eklenen son fıkrada yer almakta olan ‘Bunun dışında sözlü sınav ile ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz’ tümcesidir. Biz bu düzenlemenin İptali ve Yürürlüğünün Durdurulması için Anayasa Mahkemesine başvurduk. Ancak, Anayasa Mahkemesi halen bu konuyu görüşmemiştir. Sonuçta Görüntü Kaydı alınmadan yapılan bu Sözlü Sınavı 200 kişi kazanmıştır. Ancak, bu Sözlü Sınav sonucunda elenen 318 Maliyecinin tamamı da Gelir İdaresi Başkanlığına itiraz ederek Mülakatta sorulan tüm sorulara doğru yanıt verdiklerini ve bu nedenle nasıl elendiklerini bile anlayamadıklarını ifade ettiklerini beyan etmekteler. Kısaca özetleyecek olursak; GİB Sınav sonrasında ilan ettiği Listeyi önce değiştirmiş, ardından da, Görüntü kaydı almadan yaptığı Mülakat Sınavı sonucunda istediği kişileri Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı olarak atamıştır. Bu açıkça Siyasi Kadrolaşmadır’ ifadelerine yer verilmiştir.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

CHP MYK Üyesi ve Kırklareli Milletvekili Turgut DİBEK tarafından TBMM Başkanlığına verilen Soru Önergesi için Tıklayınız…
CHP Grubunun 6009 sayılı Yasayla ilgili olarak Anayasa Mahkemesine verdiği Dava Dilekçesi İçin Tıklayınız…
CHP Grubunun 6009 sayılı Yasayla ilgili olarak Anayasa Mahkemesine verdiği Dava Dilekçesine ait Alındı Belgesi İçin Tıklayınız…