YARGI EMEKÇİLERİNİN BİLGİSİNE…!

223


]Sendikamız Genel Başkanı Sayın Osman BİÇER Başkanlığındaki bir Heyet; 6 Nisan 2011 Perşembe günü, Saat 14.00-16.00 arasında, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Mustafa ELÇİM’le 2 saat süren bir Görüşme gerçekleştirmiştir.
Görüşme sırasında Adalet Bakanlığına sunulmak üzere hazırlanan 06.04.2011 tarih ve 2011/427 sayılı Yazı, Sayın Müsteşar Yardımcısına takdim edilmiştir.
Görüşmenin Genel Çerçevesi ekte bulunan Yazıyla belirlenmiş olmakla birlikte, bazı Lokal Sorunlara dair değerlendirmeler de yapılmış bulunmaktadır.
Sayın Müsteşar Yardımcısının Görüşme süresi boyunca Olumlu ve Yapıcı bir Tavır içerisinde olması, Toplantının Seyri ve Verimliliği açısından da anlamlı olmuştur.

Görüşülen Gündemlerle ilgili olarak Sayın Müsteşar Yardımcısı; Gerçekleştirilmesi için Yasal Düzenleme Gerektirmeyen ve Kendi Takdirleri Dahilinde Çözümü Mümkün Olan Konularda Yargı Emekçileri lehine Geniş Çerçeveli ve Yapıcı bir Tutum içerisinde olacaklarını, Yasal Düzenleme Gerektiren Konularla İlgili Olarak Yapılması Gereken Çalışmalara dair Gerekli Girişimlerde Bulunacaklarını, Kendileriyle Birlikte Tartıştığımız ve Değerlendirdiğimiz Gündemlerin Sonuçlarının bizzat Uygulamada Görüleceğini ifade etmişlerdir.
Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatında görev yapmakta olan Yargı Emekçileri tarafından özellikle üzerinde durulan ‘Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatına Dağıtılan Havuz Parasından Artan Kısmın Dağıtımı’ konusunda ‘Konuya ilişkin olarak Yürürlükte olan Yasal Hükümlere Uymak Kaydıyla, Mümkün Olan Ödemenin Yapılacağını’ bu Konuda Sayın Adalet Bakanının da İyi Niyetli ve Kararlı bir tutum içerinde olduğunu ifade etmişlerdir.
Sendikamızca önerilen ‘Tüm Yargı Emekçilerinin Adalet Hizmetleri Tazminatı ve ‘Yol Tazminatı ve Harcırah Bedelinden Eşit ve Adil bir Biçimde Yararlanabileceği Yeni bir Yasal Düzenleme’ Önerilerini’ önemli bulan Sayın Müsteşar Yardımcısı, konuyu araştırmak ve muhataplarıyla paylaşmak üzere, tarafımızı dikkatle dinlemiş ve gerekli notları almıştır.
Adalet Bakanlığıyla Sendikamız arasında daha önceden Mutabakata varılmış olan Fazla Mesai Ücretlerinin 3 kattan 5 kata Çıkartılarak Ödenmesi, Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan Personele ilişkin olarak Görevde Yükselme Sınavlarının Açılması, Mübaşir Kadrosunda bulunan Personelin Yardımcı Hizmetler Sınıfından, Genel İdare Hizmetleri Sınıfına Geçişlerinin Sağlanması, Suçüstü Nöbetine Kalan ve/veya Nöbet Hizmetini yerine getiren Personele Göreve Gidiş ve Dönüşleri sırasında Araç Tahsis edilmesi ve bu konuda Uygulama Birliğinin Sağlanması, Yemekhane Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması, Personelden Fazladan Servis ve/veya Yemek Bedeli Alınmaması, Yemekhanelerde Hakim-Savcı diğer Personel gibi Ayrımlara Başvurulmaması, Adalet Bakanlığının Ankara il merkezi dışında kalan Ek Binalarında çalışan personelin Sabah ve Akşam Servisleri dışında Ara Saatlerde de Servis Konulması talebi vb. konularda Genel bir Mutabakatın kendileri tarafından da kabul edildiğini, özellikle, İstanbul gibi Büyük Kentlerden başlayarak, Yemek, Servis ve Kreş Sorunlarının Çözümünün gerçekten Önemli Olduğunu ifade etmişlerdir.
Sayın Mustafa ELÇİM’in kendi tabiriyle ‘Yapmış Olduğumuz Görüşmenin Sonuçlarının Uygulamada Görülmesi’ hususunda, bir Emek Örgütü ve bir Sınıf Örgütü olarak gereken takibi yapacağımızdan Yargı Emekçilerinin Kuşkusu olmamalıdır.
Yargı Emekçilerinin Sesi ve Örgütlü Gücü olan Sendikamız; Tüm Yargı Emekçilerini Büro Emekçileri Sendikası Çatısı altında Birleşmeye, Bütünleşmeye, Mücadele Etmeye ve Direnmeye Çağırmaktadır. Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz…

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Adalet Bakanlığı’na Sunulan Yazı İçin Tıklayınız…